Puhelin 09 4241 9700 linkedin

Ajankohtaista

Cuuma tukee maahanmuuttajien työllistymistä

4.10.2017

25-vuotias nepalilainen Rekha Gaundel on työskennellyt Cuumassa kuukauden päivät ja pärjännyt tehtävissään hyvin. Rekha opiskelee Arffman Consultingin maahanmuuttajille tarkoitetussa kotoutumiskoulutusohjelmassa, johon sisältyy työharjoittelujakso. Rekha oli itse aktiivinen ja haki harjoittelupaikkaa Cuuman talousosastolta.  Cuuma päätti tarjota Rekhalle mahdollisuuden tutustua suomalaiseen työympäristöön, operaattoritoimintaan, moderneihin työkaluihin, sekä samalla oppia ammattisanastoa.

”On ollut ilo seurata, miten motivoituneena Rekha on työskennellyt ja opiskellut uusia asioita. Myös suomen kielen opinnot ovat edenneet hyvin, vaikka Cuumassa onkin totuttu puhumaan myös englantia. Mielestäni on tärkeää, että yritykset osallistuvat näihin talkoisiin, sillä maahanmuuttajien työllistyminen on vaikeaa ilman ensikontakteja. Vastapainoksi me saamme mahdollisuuden oppia vieraista kulttuureista, mikä on tänä päivänä yrityksissä erittäin tärkeää”, kertoo Cuuman toimitusjohtaja Jani Hartikainen.

Kotoutumiskoulutuksen ja siihen liittyvän työharjoittelun tavoitteena on suomen kielen oppimisen lisäksi perehtyä suomalaiseen työelämään sekä maamme historiaan ja kulttuuriin. Tätä kautta helpotetaan niin työllistymistä kuin sopeutumistakin. Arffman Consultigilla on käynnissä yhteensä noin 40 kotoutumiskoulutusta. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla järjestettäviin koulutuksiin osallistuu vuositasolla noin 850 maahanmuuttajaa.

”Valmistuin tradenomiksi kotimassaani Nepalissa. Ennen Suomeen muuttoa työskentelin laskutusasiantuntijana japanilaisessa televiestintäpalveluita tarjoavassa yrityksessä, joka keskittyi nimenomaan VoIP:n kansainväliseen tukkumyyntiin. Kun työharjoittelujaksomme Suomessa alkoi, tuntui luontevalta hakea vastaaviin tehtäviin”, sanoo Rekha Gaundel.

Suomessa asuu jo lähes 3000 nepalilaista ja halukkaita tulijoita on enemmänkin. Suomea pidetään hyvänä ja turvallisena paikkana elää.

”Ympäristöinsinööriksi valmistunut aviomieheni muutti Suomeen muutama vuosi sitten ja nyt minulla oli viimeinkin mahdollisuus seurata perässä. Työllistyminen Suomessa ei ole kovinkaan helppoa. Olemme kuitenkin luottavaisia tulevaisuuden suhteen ja teemme itse paljon töitä sen eteen. Itselläni on tavoitteena työllistyä telekommunikaatioalalle”, kertoo Rekha.

Arffman Consulting on perustettu vuonna 1993. Yritys on tällä hetkellä yksi maan suurimmista yksityisistä aikuiskoulutukseen keskittyneistä yrityksistä. Arffman Consulting tarjoaa koulutusta ja erilaisia palveluja työnhakijoille ja työelämässä oleville eri puolilla Suomea.

 

Lisätietoja:

Asiakkuusjohtaja Kirsi-Maria Biaudet, Cuuma Communications Oy, p. 040 517 9994,
kirsi-maria.biaudet@cuuma.com

Kouluttaja, VTT Minna Uimonen, Arffman Consulting Oy, +358 44 733 1135, minna.uimonen@arfcon.fi

ARKISTO

» Kiitos kuluneesta vuodesta!
Toivomme teille onnea ja menestystä tulevalle vuodelle. Yhteistyö asiakkaidemme kanssa on mahdollistanut sponsoritoimintamme sekä tuntuvien lahjoitusten tekemisen hyväntekeväisyyteen. WWF:n ja......

» Cuuma mukana Tuntematon sotilas 2017 -elokuvassa!
Cuuman merkkipäivälahja 100-vuotiaalle Suomelle on tuki 27.10 ensi-iltaan tulevalle Tuntematon sotilas -elokuvalle. ”On kunnia olla mukana mahdollistamassa tämä hieno elokuva......

» Cuuma tukee maahanmuuttajien työllistymistä
25-vuotias nepalilainen Rekha Gaundel on työskennellyt Cuumassa kuukauden päivät ja pärjännyt tehtävissään hyvin. Rekha opiskelee Arffman Consultingin maahanmuuttajille tarkoitetussa kotoutumiskoulutusohjelmassa,......

» Cuuma Communications rahoittaa Invalidiliitolle avustajakoiran
LEHDISTÖTIEDOTE  26.9.2017 INVALIDILIITON AVUSTAJAKOIRAT SAIVAT TÄRKEÄN SPONSORISOPIMUKSEN Teknologiayritys Cuuma Communications Oy ja sen tytäryhtiö Koiramerkki-palvelu ovat solmineet kaksivuotisen sponsorisopimuksen Invalidiliiton......

» Cuuma mukaan älytoimistoratkaisuja kehittävään Taitori Oy:hyn
Cuuma sijoitti Taitori Oy:hyn osana sen järjestämää rahoituskierrosta. Rahoituskierros keräsi yli 0,5 miljoonaa euroa. ”Nopeasti kasvavassa Taitorissa on kaikki menestyksen......

» Espoon palloseura ja Cuuma Communications solmivat urheilutoimintaa tukevan yhteistyösopimuksen
Cuuman puhejärjestelmän avulla tuetaan EPS:n urheilutoimintaa. Digitaalisuus ja urheilu ovat kummatkin elämässämme isossa roolissa. On hienoa tehdä yhteistyötä, jossa nämä......

» Urheilu on aina lähellä Cuuman sydäntä
Urheilu on aina ollut Cuumalla isossa roolissa. Uusimpana yhteistyönä olemme mukana tukemassa EPSn (Espoon palloseura) toimintaa. Stailasimme p09 Kotkat Cuuman......

» Hyvää kesää Cuuman asiakkaat!
Tasan kaksi vuotta sitten Cuuma täytti pyöreitä. Teini-ikä on lähtenyt kahdessa vuodessa vauhdilla käyntiin: henkilökunta on tuplaantunut, uusia yritysasiakkaita on......

» Parasta AAA-luokkaa
Kesäisen sään lisäksi muitakin ilouutisia: Cuuma on mukana juuri julkaistussa, vajaan 200 yrityksen AAA-luokitukseen nousijoissa. Lue lisää.  ...

» FinnHEMS ja Cuuma yhteistyöhön
Cuuma sai uudeksi referenssiasiakkaaksi valtakunnallisen lääkärihelikopteritoiminnan hallinnointiyksikön, FinnHEMSin. On kunnia tulla valituksi palveluntarjoajaksi yritykselle, jonka toiminta voi parhaimmillaan pelastaa ihmishenkiä.......