Puhelin 09 4241 9700 linkedin

Ajankohtaista

Cuuma tukee maahanmuuttajien työllistymistä

4.10.2017

25-vuotias nepalilainen Rekha Gaundel on työskennellyt Cuumassa kuukauden päivät ja pärjännyt tehtävissään hyvin. Rekha opiskelee Arffman Consultingin maahanmuuttajille tarkoitetussa kotoutumiskoulutusohjelmassa, johon sisältyy työharjoittelujakso. Rekha oli itse aktiivinen ja haki harjoittelupaikkaa Cuuman talousosastolta.  Cuuma päätti tarjota Rekhalle mahdollisuuden tutustua suomalaiseen työympäristöön, operaattoritoimintaan, moderneihin työkaluihin, sekä samalla oppia ammattisanastoa.

”On ollut ilo seurata, miten motivoituneena Rekha on työskennellyt ja opiskellut uusia asioita. Myös suomen kielen opinnot ovat edenneet hyvin, vaikka Cuumassa onkin totuttu puhumaan myös englantia. Mielestäni on tärkeää, että yritykset osallistuvat näihin talkoisiin, sillä maahanmuuttajien työllistyminen on vaikeaa ilman ensikontakteja. Vastapainoksi me saamme mahdollisuuden oppia vieraista kulttuureista, mikä on tänä päivänä yrityksissä erittäin tärkeää”, kertoo Cuuman toimitusjohtaja Jani Hartikainen.

Kotoutumiskoulutuksen ja siihen liittyvän työharjoittelun tavoitteena on suomen kielen oppimisen lisäksi perehtyä suomalaiseen työelämään sekä maamme historiaan ja kulttuuriin. Tätä kautta helpotetaan niin työllistymistä kuin sopeutumistakin. Arffman Consultigilla on käynnissä yhteensä noin 40 kotoutumiskoulutusta. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla järjestettäviin koulutuksiin osallistuu vuositasolla noin 850 maahanmuuttajaa.

”Valmistuin tradenomiksi kotimassaani Nepalissa. Ennen Suomeen muuttoa työskentelin laskutusasiantuntijana japanilaisessa televiestintäpalveluita tarjoavassa yrityksessä, joka keskittyi nimenomaan VoIP:n kansainväliseen tukkumyyntiin. Kun työharjoittelujaksomme Suomessa alkoi, tuntui luontevalta hakea vastaaviin tehtäviin”, sanoo Rekha Gaundel.

Suomessa asuu jo lähes 3000 nepalilaista ja halukkaita tulijoita on enemmänkin. Suomea pidetään hyvänä ja turvallisena paikkana elää.

”Ympäristöinsinööriksi valmistunut aviomieheni muutti Suomeen muutama vuosi sitten ja nyt minulla oli viimeinkin mahdollisuus seurata perässä. Työllistyminen Suomessa ei ole kovinkaan helppoa. Olemme kuitenkin luottavaisia tulevaisuuden suhteen ja teemme itse paljon töitä sen eteen. Itselläni on tavoitteena työllistyä telekommunikaatioalalle”, kertoo Rekha.

Arffman Consulting on perustettu vuonna 1993. Yritys on tällä hetkellä yksi maan suurimmista yksityisistä aikuiskoulutukseen keskittyneistä yrityksistä. Arffman Consulting tarjoaa koulutusta ja erilaisia palveluja työnhakijoille ja työelämässä oleville eri puolilla Suomea.

 

Lisätietoja:

Asiakkuusjohtaja Kirsi-Maria Biaudet, Cuuma Communications Oy, p. 040 517 9994,
kirsi-maria.biaudet@cuuma.com

Kouluttaja, VTT Minna Uimonen, Arffman Consulting Oy, +358 44 733 1135, minna.uimonen@arfcon.fi

ARKISTO

» Cuumasta jälleen Kasvaja ja Menestyjä.
Cuuman osakkeenomistajat vastaanottivat tällä vkolla viidettä kertaa peräkkäin Kauppalehden Menestyjät-kunniakirjan, sekä kolmatta kertaa peräkkäin Kasvaja-kunniakirjan. Komean sarjan kunniaksi aina liikkeellä......

» Ähtärin eläinpuiston asukkaat saivat uusia aktiviteetteja
Toimitusjohtajamme Jani Hartikainen käväisi yhdessä myyntijohtaja Christian Eroman kanssa katsomassa mitä asiakkaallemme Ähtäri Zoo:lle kuuluu ja hyväähän sinne kuuluu. Pian......

» Cuuman sponsoroimat ProPADEL kentät Sörnäisissä on tämän kesän PAKKO KOKEA juttu!
Erilaisten tapahtumien (polttarit, syntymäpäivät jne) ja turnausten lisäksi yksityisvuorot ovat niin haluttuja, että pelaamista jatketaan nyt myös yöaikaan. Tulevana viikonloppuna......

» Kesäiset terveiset avustajakoirakoululta!
Cuuman tukeman Invalidiliiton avustajakoiratoiminnan tukipentueen koirat ovat pian jo vuoden ikäisiä. Tähän mennessä pennut ovat oppineet monia tärkeitä perustaitoja. Ne......

» Hyvää syntymäpäivää 13v. Cuumalle!
Lukua 13 pidetään perinteisesti epäonnen lukuna, mutta kovalla työllä teimme 13. vuodestamme historian parhaamme. Saimme lukuisia uusia asiakkuuksia, kasvoimme, kehityimme,......

» Maailman ensimmäinen yhteiskäyttöön suunnattu Panorama Padelkenttä avattiin yhteistyössä Cuuman kanssa Sörnäisten rantatielle.
LEHDISTÖTIEDOTE Cuuma Communications tukemassa lasten ja nuorten liikkumista padelin muodossa! CUUMA COMMUNICATIONS JA PROPADEL YHTEISTYÖSSÄ Teknologiayritys Cuuma Communications Oy on......

» Cuuma, Espoon Palloseura ja SuperPark solmivat kolmikantayhteistyön avuksi nuorten liikkumattomuusongelmaan
Niin paljon hyvää kuin digitaalisuus on tuonutkin ihmisten elämään, on se myös kasvattanut uudenlaisia yhteiskunnallisia ongelmia. Yksi niistä on lasten......

» Markkinoinnin ammattilainen
Haemme joukkoomme uutta cuumalaista – jos markkinointi ja viestintä on lähellä sydäntäsi, ja sinulla on näyttöä sekä kokemusta B2B-markkinoinnin parissa......

» Tule meille töihin!
Haemme joukkoomme uusia cuumalaisia – jos teknologia on juttusi ja viihdyt pienessä ja dynaamisessa työporukassa, tutustu Site Manager  &  Senior......

» Cuumalle Kauppalehden Menestyjät-sertifikaatti jo neljättä kertaa!
”Kauppalehden Menestyjä-sertifikaatin ansainnut yritys on parempi kumppani. Menestyjäyritys kuuluu joukkoon, jonka talousanalytiikan ammattilainen on todennut suoriutuvan vertaisiaan paremmin. Taloudellinen menestys......