Puhelin 09 424 197 00 linkedin

Ajankohtaista

Cuuma mukaan älytoimistoratkaisuja kehittävään Taitori Oy:hyn

13.9.2017

Cuuma sijoitti Taitori Oy:hyn osana sen järjestämää rahoituskierrosta. Rahoituskierros keräsi yli 0,5 miljoonaa euroa.

”Nopeasti kasvavassa Taitorissa on kaikki menestyksen mahdollisuudet kohdillaan. Toimiva tiimi, erinomainen tuote ja ennen kaikkea täydellinen ajoitus. Lisäksi Taitorin tuotteet ovat lähellä Cuuman omia tuotteita, joten yhtiöt täydentävät toisiaan. Hallitustyöskentelyn kautta Cuuma tuo Taitorille kokemusta matkalla start upista vakavaraiseksi teknologiayrityksesi”, kertoo Taitori Oy:n hallitukseen liittyvä Cuuman toimitusjohtaja Jani Hartikainen.

Taitorin CMO ja osakas Perttu Ahvenainen kuvaa alkavaa yhteistyötä seuraavasti:

”Kerätty rahoitus käytetään uusille kansainvälisille markkinoille laajentumiseen, uuden henkilöstön rekrytoimiseen sekä Taitori brändin kehittämiseen. On mahtavaa saada Cuuman ja Jani Hartikaisen myötä huippuosaamista mukaan Taitorin tarinaan sekä hallitukseen”

Taitori on suomalainen älykkäiden toimitilaratkaisuiden toteuttaja, jonka missiona on tehdä työntekijän työpäiväkokemuksesta sujuvampaa sekä kiinteistöjohtamisesta älykkäämpää. Taitorin toteuttamia ratkaisuja löytyy jo lukuisista suomalaisista suuryrityksistä sekä pörssiyhtiöistä.

http://www.taitori.fi/

 

Espoon palloseura ja Cuuma Communications solmivat urheilutoimintaa tukevan yhteistyösopimuksen

8.9.2017

Cuuman puhejärjestelmän avulla tuetaan EPS:n urheilutoimintaa.

Digitaalisuus ja urheilu ovat kummatkin elämässämme isossa roolissa. On hienoa tehdä yhteistyötä, jossa nämä asiat yhdistyvät, toteaa Cuuman osakas Christian Eroma.
Cuuman palveluilla voimme olla avuksi urheiluseuroille, siinä missä yrityksillekin. EPS:n ihailtava energisyys ja joukkuehenki, tärkeät hetket ja onnistumiset muistuttavat lisäksi hyvin paljon myös Cuuman yritysmaailmaa. Junioriurheilun tukeminen antaa henkisesti paljon. Siellä ne seuraavat tähdet kasvavat, oli kyse sitten pejaajista tai työntekijöistä, Eroma jatkaa.

http://espoonpalloseura.fi/seuratiedotteet/1579-eps-ja-cuuma-communications-solmivat-urheilutoimintaa-tukevan-yhteistyoesopimuksen

 

Urheilu on aina lähellä Cuuman sydäntä

26.8.2017

Urheilu on aina ollut Cuumalla isossa roolissa. Uusimpana yhteistyönä olemme mukana tukemassa EPSn (Espoon palloseura) toimintaa. Stailasimme p09 Kotkat Cuuman laseihin ja pelipaitoihin ennen turnausviikonlopun pelejä.

Tsemppiä EPS!

 

Hyvää kesää Cuuman asiakkaat!

1.6.2017

Tasan kaksi vuotta sitten Cuuma täytti pyöreitä. Teini-ikä on lähtenyt kahdessa vuodessa vauhdilla käyntiin: henkilökunta on tuplaantunut, uusia yritysasiakkaita on kertynyt tässä ajassa matkaan yli 200 kpl, tunnustusta on tullut mm.AAA-luottoluokkaan nousuna, Kasvajana, Menestyjänä sekä asiakkaan kanssa toteutettuna, yhtenä Suomen parhaaksi valittuna Contact Centerinä.

Tänä vuonna tulee myös historian suurimmat tuoteuutuutemme, kuten Cuuman oma GSM-liittymä! Tästä on hyvä jatkaa kohti aikuisikää.

Kiitos jälleen kerran kuluneesta vuodesta kaikki Cuuman kanssa matkaa taittaneet ja oikein hyvää kesää!

 

Parasta AAA-luokkaa

1.5.2017

Kesäisen sään lisäksi muitakin ilouutisia: Cuuma on mukana juuri julkaistussa, vajaan 200 yrityksen AAA-luokitukseen nousijoissa.

Lue lisää.

 

FinnHEMS ja Cuuma yhteistyöhön

9.3.2017

Cuuma sai uudeksi referenssiasiakkaaksi valtakunnallisen lääkärihelikopteritoiminnan hallinnointiyksikön, FinnHEMSin.

On kunnia tulla valituksi palveluntarjoajaksi yritykselle, jonka toiminta voi parhaimmillaan pelastaa ihmishenkiä.

Lue lisää Cuuman ja FinnHEMSin yhteistyöstä nettisivuiltamme.

Kolmas kerta toden sanoo

21.2.2017

Näin tulosjulkistusten aikaan on sopiva ajankohta vilkaista vielä kerran taakseen.

Vuosi 2016 oli tähän mennessä Cuuman historian vauhdikkain vuosi. Merkittävä liikevaihdon kasvu, isoja tuoteuutuuksia, yli 100 uutta yritysasiakasta, tunnustusta Contact centereiden parhaimmistona, sekä kolmannen kerran peräkkäin myönnetty ´Menestyjä´- sertifikaatti antavat pohjaa sille, että yritys on toiselle vuosikymmenelle päästyään vakiinnuttanut asemansa pelikentällä, jolla perinteisesti ovat hallinneet isot puhelinoperaattorit.

Kaiken taustalta löytyy sama perusta, joka on nyt lähes kaikkien huulilla: digitaalisuus. Sen tuomat muutokset ja mahdollisuudet
ovat niin valtavat, että yhä useampi yritys joutuu tosissaan miettimään, miten oma liiketoiminta sopeutuu niihiin ja hyödyntää niiden tuomaa lisäpotentiaalia.

Kommunikointiratkaisut ja niiden tarpeet ovat tässä merkittävässä roolissa. Tehokkaasti toimiva kommunikointiratkaisu ei ole enää kasa puhelimia ja sähköposti, vaan se on taipuisa monikavanavainen alusta, joka parhaimmillaan, yhdistettynä käyttäjiin ja yrityksen muihin digitaalisiin ratkaisuihin, tuottaa laadukkaampaa liiketoimintaa, tyytyväisiä asiakkaita, parempaa tulosta. Se lisää automaatiota,seurantaa, tuottaa analyysiä ja tunnuslukuja päätöksenteon tueksi. Se palvelee niin yritystä, kuin sen asiakkaita.

Siinä missä oikein valitut kommunikointiratkaisut voivat parhaimmillaan nostaa yrityksen liiketoiminnan täysin uudelle tasolle, saa väärin valittuihin tuhlattua vaikka koko työaikansa. Koska tarpeista on tullut henkilö – ja yrityskohtaisempia, ei hyllytavara istu täydellisesti ja oikeiden palveluiden valitsemisessa tarvitaan apua. Tässä kohtaa esiin astuu Cuuma.

Jo yli viidelle sadalle yritykselle, puolustusvoimille, muille operaattoreilla ja palveluntarjoajille 10 vuoden ajan palveluita tuottaneena on syntynyt vahva luotto siihen, että voimme olla avuksi. Cuumalle jokainen asiakas yrityksen kokoon katsomatta on erilainen. Palvekukokonaisuus suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä asiakkaan kanssa ja jollei tarvittavat komponentit löydy valmiista ominaisuuksista, ne tehdään mittatilauksena. Lopputuloksena on tyytyväinen asiakas ja tyytyväiset asiakkaan asiakkaat. Mahdollisesti jopa uusi ´Menestyjä´- sertifikaatti.

Jani Hartikainen
Toimitusjohtaja
Cuuma Communications Oy
www.cuuma.com

Best Finnish companies, Norwegian 12/2016

1.12.2016

Cuuma esillä yli miljoona lukijaa kattavassa Norwegianin Joulukuun lehdessä, ´Best Finnish Companies´- osiossa.

 

Suomen parhaimmistoa jo kahtena vuonna peräkkäin

15.5.2016

Cuuman ja Autokeskuksen tuottama palveluympäristö on valittu vuoden 2015 toiseksi parhaaksi Contact Centeriksi Asiakkaan Ääni -kilpailussa (vuonna 2014 kolmanneksi parhaaksi  ja toiseksi parhaaksi kehittyjäksi).  Valinnat perustuvat asiakaspalvelutilanteen jälkeen tehtyihin kyselyihin. Aineistossa on asiakaspalautteet yli 500 0000 suomalaiselta, jotka ovat olleet yhteydessä Contact Center -palvelukeskukseen.

Kilpailuun osallistumisen vaatimukset saavutti 58 Contact Centeriä ja yli 3500 agenttia.

Vertailussa oli mukana yrityksiä, jotka ovat mitanneet asiakaskokemustaan säännöllisesti viimeisen vuoden ajan. Luotettavien tulosten edellytyksenä on vähintään 1 200 palautetta parhaalla asiakaspalvelulla ja 300 parhaalla kehittyjällä vuosineljänneksen aikana. Parhaan asiakaspalvelijan pitää saada vähintään 120 palautetta vuodessa.

Aiheesta lisää tästä.

 

ARKISTO

» Cuuma mukaan älytoimistoratkaisuja kehittävään Taitori Oy:hyn
Cuuma sijoitti Taitori Oy:hyn osana sen järjestämää rahoituskierrosta. Rahoituskierros keräsi yli 0,5 miljoonaa euroa. ”Nopeasti kasvavassa Taitorissa on kaikki menestyksen......

» Espoon palloseura ja Cuuma Communications solmivat urheilutoimintaa tukevan yhteistyösopimuksen
Cuuman puhejärjestelmän avulla tuetaan EPS:n urheilutoimintaa. Digitaalisuus ja urheilu ovat kummatkin elämässämme isossa roolissa. On hienoa tehdä yhteistyötä, jossa nämä......

» Urheilu on aina lähellä Cuuman sydäntä
Urheilu on aina ollut Cuumalla isossa roolissa. Uusimpana yhteistyönä olemme mukana tukemassa EPSn (Espoon palloseura) toimintaa. Stailasimme p09 Kotkat Cuuman......

» Hyvää kesää Cuuman asiakkaat!
Tasan kaksi vuotta sitten Cuuma täytti pyöreitä. Teini-ikä on lähtenyt kahdessa vuodessa vauhdilla käyntiin: henkilökunta on tuplaantunut, uusia yritysasiakkaita on......

» Parasta AAA-luokkaa
Kesäisen sään lisäksi muitakin ilouutisia: Cuuma on mukana juuri julkaistussa, vajaan 200 yrityksen AAA-luokitukseen nousijoissa. Lue lisää.  ...

» FinnHEMS ja Cuuma yhteistyöhön
Cuuma sai uudeksi referenssiasiakkaaksi valtakunnallisen lääkärihelikopteritoiminnan hallinnointiyksikön, FinnHEMSin. On kunnia tulla valituksi palveluntarjoajaksi yritykselle, jonka toiminta voi parhaimmillaan pelastaa ihmishenkiä.......

» Kolmas kerta toden sanoo
Näin tulosjulkistusten aikaan on sopiva ajankohta vilkaista vielä kerran taakseen. Vuosi 2016 oli tähän mennessä Cuuman historian vauhdikkain vuosi. Merkittävä......

» Best Finnish companies, Norwegian 12/2016
Cuuma esillä yli miljoona lukijaa kattavassa Norwegianin Joulukuun lehdessä, ´Best Finnish Companies´- osiossa.  ...

» Suomen parhaimmistoa jo kahtena vuonna peräkkäin
Cuuman ja Autokeskuksen tuottama palveluympäristö on valittu vuoden 2015 toiseksi parhaaksi Contact Centeriksi Asiakkaan Ääni -kilpailussa (vuonna 2014 kolmanneksi parhaaksi  ja toiseksi parhaaksi kehittyjäksi).  Valinnat......