image for Varuste.net

Varuste.net

Saumatonta asiakaskokemusta ulkoiluharrastusvälineiden myyntiin

Varuste.net on suomalainen ulkoiluharrastusvälineitä myyvä yritys, joka palvelee Helsingin myymälässään sekä verkkokaupassa. Merkittävä osa yrityksen liikevaihdosta tulee verkkokaupan kautta. Verkkokauppatilaukset lähetetään maailmalle Konalan myymälän yhteydessä toimivasta logistiikkakeskuksesta.

Yritys on erottautunut toimintansa alusta asti, vuodesta 2004, henkilökohtaisella ja ammattitaitoisella myynnillään, joka palvelee niin vasta-alkajia kuin todellisia lajihifistelijöitä. Retkeilyn lisäksi Varuste.netin valikoimasta löytyy vaatteita, kenkiä ja välineitä niin sukellukseen, metsästykseen, vuorikiipeilyyn, pyöräilyyn kuin hiihtoon. 

2004

asti

Tuotteiden kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Varuste.netin asiakaspalvelupäällikkö, Johanna Pennanen, arvioi että koronapandemia on vauhdittanut osaltaan markkinan kasvua.

“Kun ihmiset eivät pääse matkustelemaan, on elämyksiä etsittävä lähempää. Selvästi ihmisten arvomaailma on murroksessa ja on huomattu, kuinka aidompia asioita voi omaksua arkeensa vaikka joka päivä. Tuotteemme mahdollistavat autenttisia elämyksiä ja seikkailuja”, hymyilee Pennanen. 

Cuuman tiketöinti otettiin käyttöön Varuste.netillä 2020, kun asiakaspalvelun yhteydenottojen määrä kasvoi räjähdysmäisesti. Lisäksi takaisinsoittopalvelulla varmistetaan ettei yksikään puhelimitse tullut yhteydenotto jää vastaamatta. Valintakriteereinä teknologiakumppanille oli kustannustehokkuus sekä kotimainen tuki. 

Työkalujen ohella Varuste.net on panostanut asiakaskokemuksensa kehitykseen strategiatyöllä, jonka painopisteenä on monikanavaisen asioinnin vahvistaminen. 

“Haluamme varmistaa, että asiakaskokemus on saumaton ja yhtäläinen jokaisessa kosketuspisteessä. Kun asiakaspalvelija näkee asiakkaan kanssa käydyn keskusteluhistorian yhdessä näkymässä, on hänen helpompi tarjota henkilökohtaista asiakaspalvelua myös sähköpostitse ja puhelimitse”, kertoo Pennanen. 

Valitut tuotteet

Cuuman tuoteperheestä on helppo valita jokaiseen tarpeeseen sopiva kokonaisuus

Tulokset

Pennasen mukaan Cuuman isoin hyöty Varuste.netille on ollut yhteistyön helpottaminen. Kun kaikki asiakastieto löytyy keskitetysti, ei ongelmia synny sairastapausten tai lomien johdosta. Myöskin etätyöskentely on jouhevaa. 

“Selviämme kohtalaisen pienellä asiakaspalvelutiimillä, vaikka liiketoiminta kasvaa koko ajan. Oikeilla työvälineillä pystymme pitämään varustenetiläisen hengen, sen tekemisen innon ja palon ja välittämään sen myös asiakkaillemme.”

Cuuman raportoinnista on puolestaan ollut hyötyä palveluaikojen suunnittelussa, mikä on tärkeää erityisesti kansainvälisen myynnin ja eri aikavyöhykkeiden takia.

“Raportoinnista on ollut meille hyötyä erityisesti palveluaikojen skaalauttamisen suhteen. Voimme ottaa huomioon eri aikavyöhykkeet ja varmistaa, että olemme auki silloin, kun yhteydenottoja tulee eniten. Vältämme ylimääräiset kustannukset tilauksien käsittelyssä tarjoamalla mahdollisimman oikea-aikaista tukea.” 

image of Johanna Pennanen

Johanna Pennanen

“Selviämme kohtalaisen pienellä asiakaspalvelutiimillä, vaikka liiketoiminta kasvaa koko ajan. Oikeilla työvälineillä pystymme pitämään varustenetiläisen hengen, sen tekemisen innon ja palon ja välittämään sen myös asiakkaillemme.”

Kiinnostuitko?

Viedään yhdessä asiakaspalvelusi uudelle tasolle

contact person image

Kristian Leinonen

Myyntipäällikkö

kristian.leinonen@cuuma.com

+358 9 4241 9727