Viisi askelta parempaan asiakaskokemukseen

Haluaisitko tarjota asiakkaillesi parempaa palvelua, mutta et tiedä mistä lähteä liikkeelle? Nappaa asiantuntijamme vinkit.

March 31, 2020

Tärkeintä devauksessa on loppukäyttäjän hyvä olo

Anton Hemnell, 40, Cuuman Head of Development on full stack -kehityksen pariin tiensä löytänyt diplomi-insinööri, jonka mielestä hyvä koodi on kaunista ja palvelee aina loppukäyttäjää.

March 24, 2020

Näin saat jopa 15 henkilöä ryhmäpuheluun yhdellä soitolla

Poikkeustilanne vaatii poikkeuksellista yhteistyötä. Työn tehokkuus kärsii, jos suuri osa työpäivästä menee uusien työkalujen opetteluun tai siihen, että järjestelmät kaatuilevat. Cuuma osallistuu koronatalkoisiin tarjoamalla yrityksille ilmaisen tavan järjestää ryhmäpuhelu jopa 15 osallistujalle. 

March 18, 2020

Nyt puhuttaa saumaton työntekijäkokemus

Saumaton asiakaskokemus eri kanavien välillä on ollut yritysten pyrkimyksenä vuosia. Viimeistään nyt myös työntekijäkokemuksen saumattomuus on mahdollistettava.

March 17, 2020

Nosta asiakaskokemus uudelle tasolle yhdistämällä viestintäkanavat

Calcus kävi haastattelemassa Cuuman myyntijohtajaa Christian Eromaa, joka tietää että yhdelläkään yrityksellä ei ole varaa huonoon tavoitettavuuteen. Asiakkaat vaihtavat muuten kilpailijalle.

March 12, 2020

Yritykselläsi on juuri riittävästi resursseja asiakaspalveluun

Olen päässyt seuraamaan suomalaisten yritysten asiakaspalvelun kehitystä aitiopaikalta. Cuuman kanssa olemme auttaneet tuhansia yrityksiä erilaisine haasteineen ja liiketoimintamalleineen jo viidentoista vuoden ajan.

Jani Hartikainen

March 11, 2020

Blogi

Arvona kotimaisuus

Yrityksillä on usein rinnuksillaan ylpeä nippu erilaisia meriittejä ja sertifikaatteja. Yksi tutuimmista on meille Cuumallekin hiljattain myönnetty Avainlippu, joka kertoo tuotteen tai palvelun olevan tuotettu Suomessa. Mistään ihan mitättömästä pinssistä ei ole kysymys, sillä yli 60% suomalaisista arvioi Avainlippu-merkin vaikuttavan ostopäätökseensä.

Jani Hartikainen

February 26, 2020

Blogi

Asiakaspalvelun trendit 2020

Cuuman Patrick Malmström puhumassa asiakaspalvelun trendeistä ASML:än järjestämässä tapahtumassa

January 31, 2020

Tiedote

Menestyjä 2019

Cuuma on ansainnut kuudetta kertaa peräkkäin Kauppalehden Menestyjät -sertifikaatin. Yritys on kasvanut orgaanisesti koko toimintansa ajan 13 vuotta.

September 13, 2019

Tiedote

Merkittävä kasvurahoitus ja uusia omistajia Nebulalta

Cuuma matkalla markkinoiden osaavimmaksi uuden ajan operaattoriksi

January 24, 2019

Blogi

Cuumasta jälleen kasvaja ja menestyjä

Cuuman osakkeenomistajat vastaanottivat tällä viikolla viidettä kertaa peräkkäin Kauppalehden Menestyjät-kunniakirjan sekä kolmatta kertaa peräkkäin Kasvaja-kunniakirjan.

Tommy Nyman

January 1, 2019