Miksi asiakaspalveluun kannattaa panostaa? 

Asiakaspalvelun kehittäminen saatetaan nähdä budjetoinnin kannalta pakollisena pahana. Onhan esimerkiksi markkinoinnin ja myynnin panostusten hyöty selkeämmin havaittavissa. Asiakaspalvelu ei ole kuitenkaan vain kuluerä, vaan tuottava investointi. Lojaalit asiakkaat auttavat uusasiakashankinnassa ilmaiseksi ja referenssit ovat kaikkein tehokkaimpia ja edullisimpia mainoksia

September 22, 2023

MMA mukaan Cuuman uuden version pilottihankkeeseen: “Alusta asti kaikki on mennyt vähän liiankin hyvin”

Tänä vuonna MMA pääsi mukaan Cuuman pilottihankkeeseen, jossa otettiin Cuuman teknologian uusin versio käyttöön. Samalla MMA pääsi antamaan omia kehitysideoitaan, jotka otettiin positiivisesti vastaan. Versiopäivitys sujui yhtä saumattomasti kuin ratkaisun käyttöönotto vuonna 2021.

September 8, 2023

7 syytä, miksi vaihtaa sähköposti tiketöintiin

Sähköpostin kirjoittaminen saattaa äkkiseltään tuntua nopeammalta kuin tiketin luominen. Optimaalisen tiimityöskentelyn ja asiakaskokemuksen kannalta tiketöinti on kuitenkin ehdoton valinta jo pienellekin yritykselle. Tiketöinti on paljon muutakin kuin keskitetty sähköposti.

August 29, 2023

Avoin työpaikka: ratkaisumyyjä

Etsimme ratkaisumyyjää, jolla on vahva ymmärrys teknologiasta ja erinomaiset vuorovaikutustaidot.

August 22, 2023

Näin luot IVR-valikon, joka ilahduttaa myös asiakastasi

IVR-valikko avaa keskustelun yrityksen ja asiakkaan tai potentiaalisen asiakkaan välillä. Se voi joko aiheuttaa valtavaa aggressiota ja saada vaihtamaan palveluntarjoajaa jo heti ensimmäisen minuutin aikana tai rakentaa miellyttävän perustan kanssakäymiselle.

May 31, 2023

Top5 myynnin ja asiakaspalvelun työkalua, joilla tehostat ja rauhoitat työskentelyä

Tunnetko jo nämä viisi myynnin ja asiakaspalvelun työkalua, jotka tekevät työskentelystä miellyttävää ja pitävät asiakaskokemuksen ensiluokkaisena? 

March 28, 2023

Asiakaskokemuksen johtaminen lähtee teknologiavalinnoista

Myynnin ja asiakaspalvelun laadun parantaminen ei vaadi aina lisää resursseja, vaan tehokkaammat työkalut. Asiakaspalvelujärjestelmä varmistaa 100%:n tavoitettavuuden, helpottaa tiimin työnjakoa sekä vähentää manuaalista työtä.

March 21, 2023

Unohda perinteinen sähköposti – Näin toimii tiketöinti

Tiketöinti on monikanavaisen asiakaspalvelun kulmakivi. Se pitää huolen siitä, että asiakas ei joudu toistamaan itseään eri asiointikanavien välillä ja yhteistyö yrityksen työntekijöiden kesken on mahdollisimman tehokasta. 

February 21, 2023

“Asiakaspalvelua voi lähes aina tehostaa” – kertoo Cuuman asiantuntija 17 vuoden kokemuksella 

Cuuman asiantuntija, Vadim Sherbakov, arvioi 17 vuoden kokemuksella asiakaspalvelukentän muutosta. Yhteydenottoja tulee koko ajan enemmän ja samalla asiakaspalvelijoiden määrää halutaan vähentää. Ratkaistavana onkin yhtälö, jossa on otettava huomioon asiakaspalvelijan työn mielekkyys, organisaation tavoitteet sekä loppuasiakkaan kokemus.

February 5, 2023

Luutnantista asiakaspalvelun työkalujen kehittäjäksi

Luutnanttina työskennellyt Sami Pulli kaipasi vaihtelua Puolustusvoimilla rakennettuun uraansa ja opiskeli tietojenkäsittelytieteiden kandidaatiksi. 

November 16, 2022

Mikropalveluilla lisää käyttövarmuutta asiakaspalveluteknologiaan

Keväällä 2020 rekrytointiyritys otti yhteyttä Tero Kujalaan ja kysyi, kiinnostaisiko häntä arkkitehtirooli, jossa pääsisi suunnittelemaan uusiksi kotimaista järjestelmää. Kotimainen asiakaspalveluratkaisua kehittävä Cuuma herätti heti mielenkiinnon, sillä se ei ollut liian suuri, vaan juuri sopivan kokoinen. 

October 31, 2022

Tiedonsiirto-ongelmat mobiiliverkossa

Joissakin puhelimissa on havaittu viime aikoina mobiiliverkon tiedonsiirtoon liittyviä ongelmia. Ongelmia on esiintynyt puhelimissa, joissa on käytössä Cuuma DNA:n verkossa toimiva liittymä ja joissa puhelimen APN-osoitteeksi on asetettu jotakin muuta kuin ”internet”. Ohjeet APN-osoitteen vaihtamiseen löydät sivun alaosasta.

October 17, 2022

Cuuman tuotepäällikkö: “Asiakas on nostettava kaiken yritysviestinnän keskiöön” 

Cuuman tuotepäällikkö, Tommi Koskinen, uskoo että teknologian ja viestinnän toimivalla yhteispelillä rakennetaan parempia asiakaskokemuksia. Hänen kiinnostuksensa tarinankerrontaa kohtaan heräsi jo ennen opintoja.

October 17, 2022

Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelija luo uraa Cuuman myyntipäällikkönä

Kristian Leinonen on markkinoinnin maisteriopiskelija Turun kauppakorkeakoulussa. Kandidaatintutkielmansa Leinonen teki yritysten myyntiprosesseista, joista hän keräsi keräsi käytännön kokemusta myös kuluttajaelektroniikan myyntitöiden parissa.

October 4, 2022

Cuuma ja yksinäisyyttä vähentävä Perjantaipuhelin yhteistyöhön

Perjantaipuhelin on HelsinkiMission elokuussa 2022 lanseeraama palvelu, jonka tavoitteena on vähentää ihmisten yksinäisyyttä erityisesti viikonlopun kynnyksellä. Palvelu on kehitetty yhteistyössä HelsinkiMission ja Alkon kanssa, ja se on osa Alkon vastuullisuusteemaa yksinäisyyden lieventämiseksi. 

September 26, 2022

Cuuma panostaa kasvuun ulkopuolisella hallituksella

Hiljattain Kestomenestyjä 10 vuotta -sertifikaatin vastaanottanut Cuuma panostaa kasvuun tekemällä muutoksia hallitustyöskentelyynsä. Jatkossa Cuuman hallitus koostuu ulkopuolisista hallitusammattilaisista, jonka kokoonpanossa jatkavat Teemu Sipilä sekä Ville Skogberg. Uusina vahvuuksina esitellään Ville Toriseva ja Niina Vilkas. 

September 22, 2022

Cuuman tekninen asiakaspalvelija kehittää asiakaspalvelua sekä sisäisesti että ulkoisesti

Cuuma tarjoaa operaattoripalvelut ja asiakaspalveluteknologian sadoille suomalaisille yrityksille, kuten Verkkokauppa.com, Musti & Mirri, Motonet, Pihlajalinna Etälääketiede ja Järvisydän. Millaista on Cuuman teknisen asiakaspalvelijan työ, jossa kehitetään sekä yrityksen omaa että sen asiakkaiden asiakaspalvelua? 

September 12, 2022

Lime CRM nyt saatavilla osana Cuuman asiakaspalveluratkaisua

Suosittu Lime CRM on nyt liitettävissä Cuuman asiakaspalveluratkaisuun valmiina integraationa. Asiakkuudenhallinnan lisäksi Lime CRM tuo monipuolisia lisäpalveluita muun muassa markkinoinnin automaatioihin sekä sopimusten luontin. 

September 6, 2022

Asiakaspalvelun hitaus voi maksaa yritykselle satoja tuhansia euroja

Cuuman myyntipäällikkö, Daniel Westerholm, auttaa työssään yrityksiä ymmärtämään teknologian merkitystä asiakaspalvelun kehittämisessä. Yksi vastaamatta jäänyt puhelu saattaa merkitä satojen tuhansien eurojen tappiota.

August 30, 2022

Ihmisten kanssa työskentelystä nauttiva tietotekniikan insinööri

Niina Vuorenmaa-Lindholm aloitti Cuuman Senior Key Account Managerina kesäkuussa 2022. Kokenut asiakkuudenhallinnan ammattilainen on koulutukseltaan tietotekniikan insinööri.  

August 19, 2022

Oirehtiiko yrityksesi asiakaspalvelu? Asiantuntija listaa viisi tyypillistä hälytysmerkkiä

Cuuman kehitysjohtaja Patrick Malmströmin mukaan useimmat yritykset eivät tiedä, että heidän asiakaspalvelussaan on puutteita. Näistä viidestä oireesta tiedät, että yrityksesi asiakaspalvelu on jämähtänyt viime vuosikymmenelle. 

June 6, 2022

Harjoittelijasta asiakaspalveluteknologian erityisasiantuntijaksi 

Maksim Chatylovitch aloitti 13 vuotta sitten Cuuman harjoittelijana, mistä hän on edennyt vaativaan asiantuntijatehtävään. Työkokemusta on kertynyt lähes jokaiselta osastolta. Projektipäällikön työssään Chatylovitch auttaa organisaatioita ymmärtämään niiden asiakaspalvelun pullonkaulat ja tarjoamaan työkaluja niiden ratkaisemiseksi. 

June 2, 2022

Asiakaspalvelun kehitys vaatii jatkuvaa mittaamista 

Surveypal on yksi Cuuman asiakaspalveluratkaisuun liitettävistä suosituista integraatioista, jolla voidaan kerätä arvokasta tietoa asiakaspalvelun laadusta. Olli Korhonen, Surveypalin Head of Product and Offering, kertoo miksi asiakaspalvelun laadun mittaaminen kannattaa ja mitä kyselyjen toteuttamisessa tulisi huomioida. 

May 25, 2022

Toimialojensa markkinajohtajat tuntevat asiakkaansa  

Tänä päivänä asiakas olettaa, että yritykset tuntevat hänet ja palvelu on tasalaatuista asiointikanavasta riippumatta. Kotimainen Musti ja Mirri näyttää mallia yhdessä Cuuman teknologian kanssa. Asiakkaan ostohistoria auttaa asiakaspalvelijaa suosittelemaan lemmikille sopivinta tuotetta. 

May 18, 2022

Lennonvarmistuksesta puhelinliikenteen VoiP-asiantuntijaksi Cuumalle 

Pyry Aaltonen, Cuuman VoIP-asiantuntija, aloitti työssään marraskuussa 2021. Sitä ennen tietoliikennetekniikan diplomi-insinööri työskenteli lennonvarmistuksessa.

May 3, 2022

Toimialat lähentyneet toisiaan asiakaskokemuksen tuottamisessa

Asiakaspalveluratkaisuja tuottava Cuuma on tutkinut yhteistyössä Norstatin kanssa, miten asiakaspalvelua kehitetään eri toimialoilla ja millaisia haasteita toiminnassa näyttäytyy. Tarkastelussa olivat matkailu, vähittäiskauppa ja rakentaminen. 

April 19, 2022

Henkilökohtaisen asiakaspalvelun ei tarvitse palvella 24/7 jokaisessa kanavassa

Maaliskuisessa What’s going on in retail 2022 -seminaarissa keskusteltiin muun muassa asiakasodotuksista ja siitä, mitä hyvän asiakaskokemuksen tuottaminen vähittäiskaupassa vaatii. Aloituspäivän paneelissa aiheesta keskustelivat Kati Partanen Twistbeltä, Timo Kärnä Kauppahalli24:lta ja Patrick Malmström Cuumalta.

April 11, 2022

Cuuman tuore myyntijohtaja Tero Wahlroos: “Asiakastyytyväisyys on käännettävä numeroiksi” 

Tero Wahlroos aloitti maaliskuussa Cuuman myyntijohtajana. Wahlroosilla on pitkä kokemus liiketoiminnan kehittämisestä sekä myynnin johtamisesta muun muassa Fujitsulla, Elisalla, Hewlett-Packardilla ja Tiedolla. Miksi Wahlroos halusi töihin Cuumalle ja mikä hänen mielestään on tärkeintä asiakaskokemuksen kehittämisessä? 

March 22, 2022

Asiakaskokemuksen kehittäminen kuuluu jokaiselle toimialalle

Nomyal Razmyar aloitti Cuuman myyntipäällikkönä marraskuussa 2019. Työssään hän auttaa yrityksiä löytämään asiakaskokemuksen kehittämisen uusia ulottuvuuksia, jotka tehostavat myös sisäistä työskentelyä. Mikä on parasta Nomyalin työssä? Entä miten asiakaspalvelun kehittämistarpeet näyttäytyvät eri toimialoilla?

February 8, 2022

Vuokralaisten asiakaskokemuksessa on aina kyse omasta kodista

Newsecin Suvi Eronen, Director, Residential Property Coordinators, arvioi asuntoalan asiakaspalvelun olevan luonteeltaan erityisen henkilökohtaista. Hyvä asiakaskokemus syntyy nopeasta reagoinnista sekä tiedon systemaattisesta välittämisestä.

January 19, 2022

Cuuman vuosikatsaus 2021

Jo toista vuotta yritykset ovat joutuneet mukautumaan haastavaan markkinatilanteeseen. Siinä missä toisille on tullut vaurioita liiketoimintaa, toisille muutos on tarkoittanut räjähdysmäistä kasvua. Osalle vaikutukset ovat väliaikaisia, osalle pysyviä, mutta lähes kaikille muutos on ollut välttämätön.

Jani Hartikainen

December 20, 2021

Nepalilainen Rekha työllistyi harjoittelun kautta vakituiseen rooliin Cuumalla

Nepalilainen Rekha Gaundel muutti viisi vuotta sitten Suomeen miehensä työn perässä. TE-toimiston suomen kielen kurssiin kuului harjoittelu, jonka puitteissa Rekha alkoi lähestyä suomalaisia operaattoreita. 

December 14, 2021

Asiakkaan odotusten ylittäminen ei ole hintakysymys

Cuuma syntyi luennolla ruutupaperille hahmotellusta liiketoimintasuunnitelmasta. Perustajat Patrick Malmström ja Jani Hartikainen rakensivat kouluprojektia varten niin edistyksellisen VoIP-laboratorion, että sitä tultiin ihmettelemään ekskursioille ulkomaita myöten.

December 1, 2021

Asiakaskokemus kilpailuetuna muuttuvassa maailmassa

Hospitality Forumilla keskusteltiin asiakaskokemuksesta muuttuvassa maailmassa. Mitä on tulevaisuuden johtaminen ja asiakaskokemus? Miten organisaatioiden tulee reagoida muutokseen?

November 16, 2021

Cuumalle myönnetty ELY-tuki kasvun vauhdittamiseksi

Cuuma panostaa merkittävästi strategiatyöhön ja kansainvälistymiseen sille myönnetyllä jatkotuella.

October 1, 2021

Vinkit äkillisen asiakaspalveluruuhkan selättämiseen – Case Cuuma

Käymme viikottain kymmeniä keskusteluja erilaisten suomalaisten yritysten kanssa, joiden asiakaspalvelun haasteet ja tavoitteet ovat luonnollisesti vaihtelevia. Kokemuksemme mukaan lähes toimialasta riippumatta, sekä B2B- että B2C -puolella, on kuitenkin yksi yleinen kysymys: Miten asiakaspalvelussa voidaan valmistautua yllättäviin ruuhkapiikkeihin tai miten toimia, kun tilanne on jo päällä? 

Tommy Nyman

September 15, 2021

Järvisydän hurmaa upealla miljööllä ja ensiluokkaisella asiakaspalvelulla

Rantasalmella, keskellä upeaa Saimaan järvimaisemaa sijaitseva Hotel & Spa Resort Järvisydän on yksi Suomen erottuvimmista lomakohteista. Kiireinen lomakeskus valitsi Cuuman asiakaspalvelujärjestelmän, jotta puheluiden hallinta ja sähköposteihin vastaaminen olisi mahdollisimman tehokasta.

April 6, 2021

Hyvä asiakaskokemus alkaa asiakkaiden ajankäytön arvostamisesta

Sami Niinivaara, 39, on toiminut Cuuman Key Account Managerina maaliskuusta 2019 lähtien. Samin vastuulla on pitää hyvää huolta asiakassuhteista ja varmistaa, että Cuuman asiakaspalvelujärjestelmästä saadaan mahdollisimman paljon irti. Työhön kuuluvat muun muassa säännölliset kehitystapaamiset.

February 16, 2021

Proaktiivinen asiakaspalvelu muuttaa terveysalaa

Kysyimme Lääkärikeskus Aavan markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauli Waromalta, miten asiakaskokemusta johdetaan terveysalalla. Entä millaisia trendejä alalla on havaittavissa?

February 10, 2021

Potilaasta asiakkaaksi - Uudet trendit näkyvät nyt terveysalan asiakaspalvelussa 

Asiakaskokemuksen kehittäminen ei ole enää vain kaupan ala trendi. Oletko bongannut jo uusimmat trendit? Näin asiakaskokemuksen kehittäminen näkyy terveysalalla. 

February 8, 2021

Asiakaspalvelu ei voi onnistua ilman toimivia prosesseja ja työkaluja

Asiakkaamme Musti ja Mirri sijoittui ensimmäiseksi Asiakkuusindeksi 2020 -tutkimuksen asiakaskokemus-indeksissä. Halusimme käydä onnittelemassa ihan paikan päällä ja kysyimme samalla, mikä on heidän menestyksekkään asiakaspalvelunsa salaisuus.

November 18, 2020

Jouluruuhka asiakaspalvelussa? Näin valmistaudut kiireiseen sesonkiin

Vuoden kiireisin sesonki on tulossa. Mietit varmaan jo, miten yrityksesi myynti saataisiin maksimoitua ja asiakkaat pidettyä mahdollisimman hyvällä tuulella, henkilöstöstä puhumattakaan! Nyt on hyvä alkaa rakentaa pelisuunnitelmaa. 

November 5, 2020

Matkailualan asiakaspalvelussa kaivataan lisää tunnetta ja henkilökohtaisuutta

Business Finlandin kehitysasiantuntija Liisa Renforsin mielestä asiakaskokemukseen panostamisen ei tarvitse olla hintakysymys. Renforsin mukaan suomalaisia matkailualan yrityksiä yhdistää turha vaatimattomuus, joka näyttäytyy laimeana asiakaspalveluna ja myyntinä. Mallia voitaisiin ottaa esim. luksusmatkailua tarjoavien yritysten mentaliteetista. 

September 2, 2020

Näillä vinkeillä saat asiakaspalvelun tuottamaan heti

Haluaisitko tarjota asiakkaillesi parempaa palvelua, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tuntuuko aihe vaikealta ikuisuusprojektilta, johon ei koskaan tunnu olevan riittävästi aikaa? Aloita näistä kuudesta vinkistä, joilla saat välittömiä tuloksia. 

August 11, 2020

Omnichannel on ratkaisu kustannustehokkaaseen ja henkilökohtaiseen asiakaspalveluun

Asiakkaat arvostavat nopeutta, sujuvuutta ja asiakaspalvelun henkilökohtaisuutta. Usein vanhentuneet järjestelmät kuitenkin jarruttavat parhaimman asiakaskokemuksen tuottamista ja asiakaspalvelu tuntuu olevan jatkuvasti tukossa. 

June 9, 2020

Matkailualalla asiakaspalvelun saumattomuus on asiakkaalle tärkeä valintakriteeri

Millaista asiakaspalvelua suomalainen matkailija odottaa yrityksiltä? Entä onko digitalisaation mahdollistama itsepalvelu syrjäyttämässä perinteiset matkatoimistot? FCM Travel Solutions Finlandin Account Manager Tiina Sirén kertoo näkemyksensä matkailualan nykytilasta ja trendeistä.

June 8, 2020

Näin Hotelli Marskissa johdetaan asiakaskokemusta

Jouko Puranen on toiminut Marskin hotellinjohtajana vuodesta 2014. Kokemusta hotellialalta miehelle on kertynyt kaikkiaan 27 vuotta. Uransa alkuaikoina Puranen näki asiakaspalvelun lähinnä myynnin näkökulmasta.

June 2, 2020

Verkkokauppa.com: “Olimme alle vuorokaudessa toimintakykyisiä täydelliseen etätyöskentelyyn” 

Soitimme kysyäksemme kuulumisia asiakkaaltamme Verkkokauppa.comilta, joka oli vastikään uutisissa kiihtyneen verkkomyyntinsä johdosta. Tarja Hartikainen, Head of Customer Care, kertoo nyt miten poikkeustilanteessa on onnistuttu menestymään.

May 26, 2020

Miten hyödyntää automatisointia henkilökohtaisessa asiakaspalvelussa?

Automatisoitu asiakaspalvelu ei ole uusi konsepti. Olemme tottuneet esimerkiksi automaattiseen puhelinvaihteeseen, jossa meitä ohjataan etenemään oikealle palveluneuvojalle numerovalintojen avulla.

April 28, 2020

Kipuileeko taloyhtiösi etäkokousten kanssa? Tutustu matalan kynnyksen ratkaisuun

Taloyhtiöiden kokouksia ei voida loputtomiin siirtää, kun asialistalla on akuuttia päätöksentekoa vaativa tilanne, kuten vesikatto tai vuotavat putket. Siirtyminen etäkokouksiin on koronan myötä välttämätöntä, mutta aiheuttaa vaikeuksia monelle osallistujalle. REIM Isännöinnissä Helsingissä on otettu käyttöön matalan kynnyksen ratkaisu, jota kaikki osaavat käyttää.

April 9, 2020