Vuokralaisten asiakaskokemuksessa on aina kyse omasta kodista

Newsecin Suvi Eronen,Director, Residential Property Coordinators, arvioi asuntoalan asiakaspalvelun olevan luonteeltaan erityisen henkilökohtaista. Hyvä asiakaskokemus syntyy nopeasta reagoinnista sekä tiedon systemaattisesta välittämisestä.

January 19, 2022

Cuuman vuosikatsaus 2021

Jo toista vuotta yritykset ovat joutuneet mukautumaan haastavaan markkinatilanteeseen. Siinä missä toisille on tullut vaurioita liiketoimintaa, toisille muutos on tarkoittanut räjähdysmäistä kasvua. Osalle vaikutukset ovat väliaikaisia, osalle pysyviä, mutta lähes kaikille muutos on ollut välttämätön.

Jani Hartikainen

December 20, 2021

Nepalilainen Rekha työllistyi harjoittelun kautta vakituiseen rooliin Cuumalla

Nepalilainen Rekha Gaundel muutti viisi vuotta sitten Suomeen miehensä työn perässä. TE-toimiston suomen kielen kurssiin kuului harjoittelu, jonka puitteissa Rekha alkoi lähestyä suomalaisia operaattoreita. 

December 14, 2021

Asiakkaan odotusten ylittäminen ei ole hintakysymys

Cuuma syntyi luennolla ruutupaperille hahmotellusta liiketoimintasuunnitelmasta. Perustajat Patrick Malmström ja Jani Hartikainen rakensivat kouluprojektia varten niin edistyksellisen VoIP-laboratorion, että sitä tultiin ihmettelemään ekskursioille ulkomaita myöten.

December 1, 2021

Asiakaskokemus kilpailuetuna muuttuvassa maailmassa

Hospitality Forumilla keskusteltiin asiakaskokemuksesta muuttuvassa maailmassa. Mitä on tulevaisuuden johtaminen ja asiakaskokemus? Miten organisaatioiden tulee reagoida muutokseen?

November 16, 2021

Holiday Clubilla panostetaan asiakaskokemukseen: “Realistiset odotukset luodaan avoimella viestinnällä”

Hyvän asiakaskokemuksen pohjana on asiakkaan tunteminen. Holiday Clubin Harri Nieminen kertoo, mitä teknologialta vaaditaan sekä miten asiakaskokemusta kehitetään yhdessä Suomen tunnetuimmista matkailualan yrityksistä.

October 12, 2021

Vinkit äkillisen asiakaspalveluruuhkan selättämiseen – Case Cuuma

Käymme viikottain kymmeniä keskusteluja erilaisten suomalaisten yritysten kanssa, joiden asiakaspalvelun haasteet ja tavoitteet ovat luonnollisesti vaihtelevia. Kokemuksemme mukaan lähes toimialasta riippumatta, sekä B2B- että B2C -puolella, on kuitenkin yksi yleinen kysymys: Miten asiakaspalvelussa voidaan valmistautua yllättäviin ruuhkapiikkeihin tai miten toimia, kun tilanne on jo päällä? 

Tommy Nyman

September 15, 2021

Cuuman taloudellinen menestys palkittu toistamiseen Kestomenestyjät-sertifikaatilla

Urheilussa ja kasvuyrittäjyydessä on paljon samaa.

Jani Hartikainen

June 1, 2021

Järvisydän hurmaa upealla miljööllä ja ensiluokkaisella asiakaspalvelulla

Rantasalmella, keskellä upeaa Saimaan järvimaisemaa sijaitseva Hotel & Spa Resort Järvisydän on yksi Suomen erottuvimmista lomakohteista. Kiireinen lomakeskus valitsi Cuuman asiakaspalvelujärjestelmän, jotta puheluiden hallinta ja sähköposteihin vastaaminen olisi mahdollisimman tehokasta.

April 6, 2021

Cuuma tarjosi Oikeutta eläimille -järjestön käyttöön varainkeruunumeron

Cuuma halusi helpottaa lahjoitusten tekoa Oikeutta eläimille -järjestöön ja tarjosi maksuttomasti käyttöön varainkeruunumeron.

March 11, 2021

Unohda perinteinen sähköposti – Näin toimii tiketöinti

Tiketöinti on monikanavaisen asiakaspalvelun kulmakivi. Se pitää huolen siitä, että asiakas ei joudu toistamaan itseään eri asiointikanavien välillä ja yhteistyö yrityksen työntekijöiden kesken on mahdollisimman tehokasta. 

March 1, 2021

Hyvä asiakaskokemus alkaa asiakkaiden ajankäytön arvostamisesta

Sami Niinivaara, 39, on toiminut Cuuman Key Account Managerina maaliskuusta 2019 lähtien. Samin vastuulla on pitää hyvää huolta asiakassuhteista ja varmistaa, että Cuuman asiakaspalvelujärjestelmästä saadaan mahdollisimman paljon irti. Työhön kuuluvat muun muassa säännölliset kehitystapaamiset.

February 16, 2021

Kaupallinen johtaja vahvistamaan Cuuman kasvua

Cuuma on monikanavaisiin asiakaspalveluratkaisuihin erikoistunut yritys, joka on 15 vuoden aikana ehtinyt auttaa yli tuhatta suomalaista yritystä kehittämään parempia asiakaskokemuksia. Insinöörivetoiselle yritykselle asiakaslähtöisyys on ollut tärkeä tekijä yrityksen perustamisesta asti. Tänä vuonna Cuuman kasvutarinaan toivotetaan tervetulleeksi kahdeksan uutta avainpeluria: ensimmäisenä esittelyssä kaupallinen johtaja, Salla Soljanlahti.

February 10, 2021

Proaktiivinen asiakaspalvelu muuttaa terveysalaa

Kysyimme Lääkärikeskus Aavan markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauli Waromalta, miten asiakaskokemusta johdetaan terveysalalla. Entä millaisia trendejä alalla on havaittavissa?

February 10, 2021

Potilaasta asiakkaaksi - Uudet trendit näkyvät nyt terveysalan asiakaspalvelussa 

Asiakaskokemuksen kehittäminen ei ole enää vain kaupan ala trendi. Oletko bongannut jo uusimmat trendit? Näin asiakaskokemuksen kehittäminen näkyy terveysalalla. 

February 8, 2021

Näin luot IVR-valikon, joka ilahduttaa myös asiakastasi

IVR-valikko avaa keskustelun yrityksen ja asiakkaan tai potentiaalisen asiakkaan välillä. Se voi joko aiheuttaa valtavaa aggressiota ja saada vaihtamaan palveluntarjoajaa jo heti ensimmäisen minuutin aikana tai rakentaa miellyttävän perustan kanssakäymiselle.

January 13, 2021

Aika sanoa kiitos

Varsin erikoinen vuosi lähestyy loppuaan. Cuuma oli juuri saanut aggressiivisempaan kasvuun tarvittavat komponentit kohdilleen, kun tuli korona ja seisautti uusmyynnin, jo tehdyt markkinointikampanjat ja oikeastaan koko kevään suunnitelmat lähes kokonaan.

Jani Hartikainen

December 14, 2020

Lomailin Suomessa vain koska oli pakko

Suomi on perinteisesti tarkoittanut minulle vuosikellossa kahta pääteemaa: hyvää arkea, mutta ei niin hyvää lomaa. Tänä vuonna korona on pakottanut kyseenalaistamaan nämä molemmat. 

Jani Hartikainen

December 3, 2020

Asiakaspalvelu ei voi onnistua ilman toimivia prosesseja ja työkaluja

Asiakkaamme Musti ja Mirri sijoittui ensimmäiseksi Asiakkuusindeksi 2020 -tutkimuksen asiakaskokemus-indeksissä. Halusimme käydä onnittelemassa ihan paikan päällä ja kysyimme samalla, mikä on heidän menestyksekkään asiakaspalvelunsa salaisuus.

November 18, 2020

Jouluruuhka asiakaspalvelussa? Näin valmistaudut kiireiseen sesonkiin

Vuoden kiireisin sesonki on tulossa. Mietit varmaan jo, miten yrityksesi myynti saataisiin maksimoitua ja asiakkaat pidettyä mahdollisimman hyvällä tuulella, henkilöstöstä puhumattakaan! Nyt on hyvä alkaa rakentaa pelisuunnitelmaa. 

November 5, 2020

IT-projektipäällikön työssä vaaditaan asiakkaanlukutaitoa – Usein todellinen tarve tulee rivien välistä

Kainuulaisilla juurilla varustettu Teemu Himanen, 29, aloitti helmikuussa 2020 Cuuman IT-projektipäällikkönä. Teemu on ehtinyt kerätä jo paljon positiivista palautetta sekä asiakkailta että kollegoilta. 

September 22, 2020

Matemaattisuus ei sulje pois taiteellista silmää: Esittelyssä Cuuman ohjelmistokehittäjä Annukka Onne

Cuuman ohjelmistokehittäjä Annukka Onne, 40, on alanvaihtaja, joka kouluttautui aikuisiällä uudelleen. Graafinen työ vaihtui koodaukseen Metropolian mediatekniikan insinööritutkinnon kautta.

September 10, 2020

Yrittäjän päivä 2020

Poikkeusvuosi on ollut meille kaikille rankka, mutta yrittäjille se on tarkoittanut yrittämistä potenssiin kaksi. Tulevan Yrittäjän päivän kunniaksi pyydän hetken ajatuksistanne heille.

Jani Hartikainen

September 4, 2020

Matkailualan asiakaspalvelussa kaivataan lisää tunnetta ja henkilökohtaisuutta

Business Finlandin kehitysasiantuntija Liisa Renforsin mielestä asiakaskokemukseen panostamisen ei tarvitse olla hintakysymys. Renforsin mukaan suomalaisia matkailualan yrityksiä yhdistää turha vaatimattomuus, joka näyttäytyy laimeana asiakaspalveluna ja myyntinä. Mallia voitaisiin ottaa esim. luksusmatkailua tarjoavien yritysten mentaliteetista. 

September 2, 2020

Näillä vinkeillä saat asiakaspalvelun tuottamaan heti

Haluaisitko tarjota asiakkaillesi parempaa palvelua, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tuntuuko aihe vaikealta ikuisuusprojektilta, johon ei koskaan tunnu olevan riittävästi aikaa? Aloita näistä kuudesta vinkistä, joilla saat välittömiä tuloksia. 

August 11, 2020

Näin koronakevät on näyttäytynyt operaattorin silmin

Ensimmäinen puolisko vauhdikkaasta ja tunteikkaasta vuodesta on takana. Lyhyessä ajassa ilman varoitusaikaa suurin osa meistä komennettiin kotiarestiin ja etätöihin.

Jani Hartikainen

July 1, 2020

Omnichannel on ratkaisu kustannustehokkaaseen ja henkilökohtaiseen asiakaspalveluun

Asiakkaat arvostavat nopeutta, sujuvuutta ja asiakaspalvelun henkilökohtaisuutta. Usein vanhentuneet järjestelmät kuitenkin jarruttavat parhaimman asiakaskokemuksen tuottamista ja asiakaspalvelu tuntuu olevan jatkuvasti tukossa. 

June 9, 2020

Matkailualalla asiakaspalvelun saumattomuus on asiakkaalle tärkeä valintakriteeri

Millaista asiakaspalvelua suomalainen matkailija odottaa yrityksiltä? Entä onko digitalisaation mahdollistama itsepalvelu syrjäyttämässä perinteiset matkatoimistot? FCM Travel Solutions Finlandin Account Manager Tiina Sirén kertoo näkemyksensä matkailualan nykytilasta ja trendeistä.

June 8, 2020

Asiakaskokemuksen johtaminen lähtee teknologiavalinnoista

Alasta riippumatta yrityksiä vaivaa viestinnän kirous. Sekä sisäinen viestintä että asiakasviestintä vievät paljon aikaa, eikä laadussa päästä strategisiin tavoitteisiin. Mistä tämä johtuu? 

June 3, 2020

Näin Hotelli Marskissa johdetaan asiakaskokemusta

Jouko Puranen on toiminut Marskin hotellinjohtajana vuodesta 2014. Kokemusta hotellialalta miehelle on kertynyt kaikkiaan 27 vuotta. Uransa alkuaikoina Puranen näki asiakaspalvelun lähinnä myynnin näkökulmasta.

June 2, 2020

Cuuma on nyt 15-vuotias

Aikoinaan meille sanottiin, että suurin osa perustettavista yrityksistä ei näe 5-vuotispäiväänsä, ja ensimmäiset juhlat kannattaa pitää vasta 10-vuotiaana, sillä silloin vasta voitte sanoa selvinneenne yrittäjiksi. Teimme työtä käskettyä ja pidimme ensimmäiset juhlat vasta 10-vuotispäivänämme.

Jani Hartikainen

June 1, 2020

Verkkokauppa.com: “Olimme alle vuorokaudessa toimintakykyisiä täydelliseen etätyöskentelyyn” 

Soitimme kysyäksemme kuulumisia asiakkaaltamme Verkkokauppa.comilta, joka oli vastikään uutisissa kiihtyneen verkkomyyntinsä johdosta. Tarja Hartikainen, Head of Customer Care, kertoo nyt miten poikkeustilanteessa on onnistuttu menestymään.

May 26, 2020

Mikä on IVR ja miten sitä hyödynnetään asiakaspalvelussa?

IVR (Interactive Voice Response) on interaktiivinen puhelinvalikko, joka tervehtii soittajaa tarjoten erilaisia vaihtoehtoja: esimerkiksi “paina 1 jos asiasi koskee tilauksia, paina 2 jos kyseessä on reklamaatio”. 

May 18, 2020

Miten hyödyntää automatisointia henkilökohtaisessa asiakaspalvelussa?

Automatisoitu asiakaspalvelu ei ole uusi konsepti. Olemme tottuneet esimerkiksi automaattiseen puhelinvaihteeseen, jossa meitä ohjataan etenemään oikealle palveluneuvojalle numerovalintojen avulla.

April 28, 2020

Tuotekehityspäällikön työtä ja moderneja lautapelejä yhdistää luova ongelmanratkaisu

Cuuman tuotekehityspäällikkö Harri Kortesalo, 39, on fanaattinen ongelmanratkaisija, joka ei kaipaa valmiiden kaavojen tuomaa turvaa. Mitä haastavampi pulma, sitä nautinnollisempaa loogisen ratkaisun löytäminen on.

April 22, 2020

Kipuileeko taloyhtiösi etäkokousten kanssa? Tutustu matalan kynnyksen ratkaisuun

Taloyhtiöiden kokouksia ei voida loputtomiin siirtää, kun asialistalla on akuuttia päätöksentekoa vaativa tilanne, kuten vesikatto tai vuotavat putket. Siirtyminen etäkokouksiin on koronan myötä välttämätöntä, mutta aiheuttaa vaikeuksia monelle osallistujalle. REIM Isännöinnissä Helsingissä on otettu käyttöön matalan kynnyksen ratkaisu, jota kaikki osaavat käyttää.

April 9, 2020

Viisi askelta parempaan asiakaskokemukseen

Haluaisitko tarjota asiakkaillesi parempaa palvelua, mutta et tiedä mistä lähteä liikkeelle? Nappaa asiantuntijamme vinkit.

March 31, 2020

Tärkeintä devauksessa on loppukäyttäjän hyvä olo

Anton Hemnell, 40, Cuuman Head of Development on full stack -kehityksen pariin tiensä löytänyt diplomi-insinööri, jonka mielestä hyvä koodi on kaunista ja palvelee aina loppukäyttäjää.

March 24, 2020

Näin saat jopa 15 henkilöä ryhmäpuheluun yhdellä soitolla

Poikkeustilanne vaatii poikkeuksellista yhteistyötä. Työn tehokkuus kärsii, jos suuri osa työpäivästä menee uusien työkalujen opetteluun tai siihen, että järjestelmät kaatuilevat. Cuuma osallistuu koronatalkoisiin tarjoamalla yrityksille ilmaisen tavan järjestää ryhmäpuhelu jopa 15 osallistujalle. 

March 18, 2020

Nyt puhuttaa saumaton työntekijäkokemus

Saumaton asiakaskokemus eri kanavien välillä on ollut yritysten pyrkimyksenä vuosia. Viimeistään nyt myös työntekijäkokemuksen saumattomuus on mahdollistettava.

March 17, 2020

Nosta asiakaskokemus uudelle tasolle yhdistämällä viestintäkanavat

Calcus kävi haastattelemassa Cuuman myyntijohtajaa Christian Eromaa, joka tietää että yhdelläkään yrityksellä ei ole varaa huonoon tavoitettavuuteen. Asiakkaat vaihtavat muuten kilpailijalle.

March 12, 2020

Yritykselläsi on juuri riittävästi resursseja asiakaspalveluun

Olen päässyt seuraamaan suomalaisten yritysten asiakaspalvelun kehitystä aitiopaikalta. Cuuman kanssa olemme auttaneet tuhansia yrityksiä erilaisine haasteineen ja liiketoimintamalleineen jo viidentoista vuoden ajan.

Jani Hartikainen

March 11, 2020

Blogi

Arvona kotimaisuus

Yrityksillä on usein rinnuksillaan ylpeä nippu erilaisia meriittejä ja sertifikaatteja. Yksi tutuimmista on meille Cuumallekin hiljattain myönnetty Avainlippu, joka kertoo tuotteen tai palvelun olevan tuotettu Suomessa. Mistään ihan mitättömästä pinssistä ei ole kysymys, sillä yli 60% suomalaisista arvioi Avainlippu-merkin vaikuttavan ostopäätökseensä.

Jani Hartikainen

February 26, 2020

Blogi

Asiakaspalvelun trendit 2020

Cuuman Patrick Malmström puhumassa asiakaspalvelun trendeistä ASML:än järjestämässä tapahtumassa

January 31, 2020

Tiedote

Menestyjä 2019

Cuuma on ansainnut kuudetta kertaa peräkkäin Kauppalehden Menestyjät -sertifikaatin. Yritys on kasvanut orgaanisesti koko toimintansa ajan 13 vuotta.

September 13, 2019

Tiedote

Merkittävä kasvurahoitus ja uusia omistajia Nebulalta

Cuuma matkalla markkinoiden osaavimmaksi uuden ajan operaattoriksi

January 24, 2019

Blogi

Cuumasta jälleen kasvaja ja menestyjä

Cuuman osakkeenomistajat vastaanottivat tällä viikolla viidettä kertaa peräkkäin Kauppalehden Menestyjät-kunniakirjan sekä kolmatta kertaa peräkkäin Kasvaja-kunniakirjan.

Tommy Nyman

January 1, 2019