Blogi

Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelija luo uraa Cuuman myyntipäällikkönä

October 4, 2022

Kristian Leinonen on markkinoinnin maisteriopiskelija Turun kauppakorkeakoulussa. Kandidaatintutkielmansa Leinonen teki yritysten myyntiprosesseista, joista hän keräsi keräsi käytännön kokemusta myös kuluttajaelektroniikan myyntitöiden parissa.

Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelija luo uraa Cuuman myyntipäällikkönä

Myynnistä ja markkinoinnista innostuva Leinonen on saanut ensikosketuksensa B2B-myyntiin aloittaessaan työn kotimaisen Cuuman myyntipäällikkönä. Hän saa kattavan läpileikkauksen erilaisiin toimialoihin ja liiketoimintamalleihin, ja auttaa yrityksiä rakentamaan niille sopivan asiakaspalvelukokonaisuuden Cuuman tuotepaletista. 

“En ollut aikaisemmin ajatellut, miten keskeisessä asemassa asiakaskokemus strategisesti on. Ilman asiakkaita ei voida kasvattaa liiketoimintaa, sillä pelkkä toimiva tuote ei takaa asiakastyytyväisyyttä.”

Leinonen arvioi, että yritysten tulisi tarkastella sisäistä suhtautumistaan asiakaspalveluun. 

“Välttämättä kaikkien ei tarvitse nostaa asiakaspalvelun kehittämistä tärkeimmäksi tavoitteeksi, mutta sen painoarvo tulisi tiedostaa. Kun asetetaan tavoitteita, niin toimintaa on helppo analysoida: onko jopa liikaa resursseja suhteessa niihin.” 

Sen jälkeen, kun sisäiset tavoitteet ovat selvät, on selvitettävä mitä asiakas odottaa palvelulta. 

“Yrityksen näkemys saattaa poiketa siitä, mikä on asiakkaan käsitys hyvästä asiakaskokemuksesta. Meidän cuumalaisten tehtävänämme onkin oivalluttaa yrityksiä tutustumaan asiakkaisiinsa. Avoin vuoropuhelu vapauttaa samalla myös piilevää myyntipotentiaalia.” 

Huolehtiva ja joustava työnantaja

Maaliskuusta 2022 Cuumalla työskennellyt Leinonen arvioi yrityksen hedelmälliseksi paikaksi luoda uraa. Matala hierarkia tekee helpoksi ongelmien ratkaisun: keneltä tahansa on luontevaa pyytää apua. 

“Pääsen näkemään monesta näkökulmasta, millaista arki ja työnteko tämän kokoisessa yrityksessä on. Cuumalla ollaan oivallettu se, että henkilöstö on yrityksen suurin voimavara. Tämä näkyy kokonaisvaltaisena huolenpitona terveellisistä välipaloista liikunnan tukemiseen.” 

Leinonen viettää noin 60 prosenttia ajasta toimistolla ja 40 prosenttia etänä. 

“Koen yhteiset hetket ja sparrailun paikan päällä todella tärkeänä. Pitkälti kuitenkin pystyn itse vaikuttamaan, että mistä ja milloin työskentelen.” 

Kristian odottaa oppivansa vielä kokonaisvaltaisemmin Cuuman asiakaspalveluratkaisun ominaisuuksista ja sovellustavoista, jotta pystyy auttamaan asiakkaita myös vaativimmissa tapauksissa. Parhaimpana puolenaan Leinonen pitääkin kuuntelukykyä.

“Asiakasta pitää osata kuunnella, myös rivien välistä. Hyvä myyjä on enemmän sparrauskumppani kuin tuote-esittelijä. Lisäksi vaaditaan tuntemusta kohdeasiakkaan toimialasta sekä vilpitöntä kiinnostusta toiminnan kehittämiseen.”

Kiinnostaako asiakaspalvelun kehitys?

Ota yhteyttä ja kerromme, miten teknologialla voidaan tehdä asiakaspalvelusta erottuvampaa ja kannattavampaa.

contact person image

Kristian Leinonen

Myyntipäällikkö

kristian.leinonen@cuuma.com

+358 9 4241 9727