Tuotteet

Kotimaan kehittyneimmät palvelumme ovat nykyaikaisia, skaalautuvia ja kattavat kaiken tarvittavan yhteydenpidon. Palvelukokonaisuus muodostetaan yrityksellesi sopivasta kokonaisuudesta.

Cuuma Ecosystem

Cuuman selainkäyttöinen ohjelmisto on helppokäyttöinen ja tarpeiden mukaan laajennettava palvelukokonaisuus. Palveluun voidaan aktivoida käyttöön ja pois käytöstä ominaisuuksia tarpeiden ja käyttäjämäärien mukaan. Palvelumme sopivat kaiken kokoisille yrityksille ja ne suunnitellaan siten, että käyttö- ja asiakaskokemus ovat ensiluokkaisia. Palveluiden laskutus on avointa ja helposti ymmärrettävää.

Asiakkuudenhallinta

Yhteystiedot

Monikanavaisessa asiakaspalvelussa yhteystiedot ja CRM-integraatiot ovat merkittävässä roolissa. Cuuman kaikissa palvelukanavissa käydyt keskustelut saadaan reaaliaikaisesti asiakaspalvelijan ulottuville. Yhteystietojärjestelmä koostuu CRM-järjestelmien tavoin Tileistä, Yhteystiedoista sekä Liideistä. Liidit voivat toimia myös soittolistoina ja niiden tiloja voidaan helposti muuttaa.

Yhteystietojärjestelmän kanssa voidaan synkronoida myös ulkoisia CRM-, ERP- ja tiketöintijärjestelmiä.

Asiakkuudenhallinta

Cuuman palveluilla varmistat, että asiakkaan tiedot ovat ajantasaiset ja kaikkien kanavien keskustelut tallentuvat automaattisesti asiakaskortin historiaan. Esimerkiksi puhelun aikana nähdään välittömästi onko asiakkaalla avoimia tikettejä, hoitamattomia soittopyyntöjä, onko soittaja jonottanut saamatta palvelua tai mistä ja kenen kanssa Chat-keskustelu käytiin edellisellä viikolla. Kyseisen asiakkaan kaikkien kanavien historia on saatavilla asiakaskortilta ja esim. puhelut ovat kuunneltavissa, jos puhelutallennukset on otettu käyttöön. Pääsemällä käsiksi asiakkaan historiaan vältät asiakkaan vaivaamisen jo ennestään annetuilla lisätiedoilla. Koostettu asiakkaan historia kaikista kanavista mahdollistaa asiakaspalvelun parantamisen tuntuvasti. 

Puhetuotteet

Puhelinjärjestelmä

Puhelinjärjestelmä on kommunikoinnin ydin. Jokainen saapuva puhelu voi olla potentiaalinen asiakas. Cuuman pilvikäyttöisellä puhelinjärjestelmällä optimoidaan ja mitataan puheluiden palvelutasoa, ohjataan oikeat puhelut oikeille henkilöille, automatisoidaan asiakaskokemusta nopeuttavat vaiheet sekä käsitellään puhelut oikeilla ominaisuuksilla ja päätelaitteilla. Puhelinjärjestelmän ominaisuudet ja näkymä ovat helposti skaalattavissa mobiilikäyttäjistä aina vaativiin vaihteenhoitotarpeisiin asti. 

Cuuman puhelinjärjestelmä on alansa kehittynein ja tuotantomme reagoi nopeasti asiakkaiden hyvänä palveluna pidettäviin toimintamalleihin luoden niistä kokonaan asiakaspalvelun uusia suunnannäyttäjiä. Järjestelmässä syntyvä analytiikka auttaa lisäksi ymmärtämään asiakkaitasi, mahdollistaen parempia päätöksiä liiketoimintasi hyväksi.

Puheliikenne

Kotimaisena operaattorina Cuuma tuottaa kilpailukykyisin hinnoin viimeistä teknologiaa hyödyntävät laadukkaat puhelut ja yhteenliitännät, niin kotimaan kuin ulkomaan puheluille. Palvelukeskuksemme ovat kahdennettuja ja suojattuja palvelunestohyökkäyksiltä.

Puhelinnumerot

Yhtenäistä yrityksesi puhelinnumerot toimipaikasta riippumattomilla, johdonmukaisilla yritysnumeroilla ja vahvista yrityksesi brändiä.

Helpota muistamista ja tehosta yrityksesi markkinointia joko ilmaisilla tai maksullisilla palvelunumeroilla.

Cuuman palveluita voi käyttää yrityksen olemassa olevilla numeroilla tai palveluun sisältyvillä uusilla numeroilla:

• Kotimaiset kiinteän- sekä mobiiliverkon puhelinnumerot (esim. 09- ja 040-)

• Yritysnumerot (esim 010-)

• Palvelunumerot (esim 0600)

• Ulkomaiset numerot lähes kaikkialle maailmassa (esim 01-)

• Lahjoitus-, viihde- ja keräysnumerot (esim 0700-)

Mobiililiittymät

Cuuman mobiililiittymät muodostavat yhdessä muiden tuotteiden kanssa kokonaisvaltaisen kommunikaatioratkaisun, joka palvelee sekä kiinteitä, että liikkuvia tarpeita. Mobiililiittymän älykkäät toiminnot ovat selainpohjaisia ja niitä voidaan automatisoida käyttäjäprofiilin mukaan. Mobiililiittymissä voidaan käyttää erikseen esimerkiksi työ- ja henkilökohtaista numeroa, joko manuaalisesti muokattavana sekä automaattisesti muuttuvana toimistoaikojen mukaan. Liittymän tilatiedot välittyvät myös yrityksen vaihteenhoidolle, sekä tarvittaessa muulle henkilökunnalle.

Cuuman SIM-kortti käy kaikkiin mobiililaitteisiin. Cuuman mobiili- ja puhepaketit ovat sekä toiminnoiltaan joustavia, että hinnoiltaan kilpailukykyisiä. Mobiililiittymät toimivat niin DNA:n tai Telian verkoissa asiakkaan toiveen mukaan.

Viestit

Tiketöintijärjestelmä

Tiketöintijärjestelmä tuo sähköpostit keskitetysti osaksi muuta palveluympäristöä ja mahdollistaa niiden järjestelmällisen käsittelyn. Sähköpostien tiketöintijärjestelmä tehostaa myynnin ja asiakaspalvelun vasteaikoja ja helpottaa niiden resurssointia. Tikettien käsittely, arkistointi ja jälkiseuranta muodostavat perinteistä sähköpostin käyttöä monipuolisemman palvelumallin.

Havaitse kipukohdat, reagoi ja paranna toimintaa: näe vaivattomasti, mitkä aiheet työllistävät asiakaspalvelua eniten ja missä vaiheessa määritetyt toimenpiteet etenevät.

SoMe- ja Mediaseurantatyökalut

Sosiaalinen media on alentanut asiakkaiden kynnystä antaa palautetta ja tiedustella asioita yrityksiltä julkisesti. Cuuman palvelun avulla eri medioissa tapahtuva tiedustelu ja asiakaspalautteen jättö on nyt keskitetysti luettavissa yhdestä paikasta. Yritykset pystyvät valvomaan sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa kommunikointia reaaliajassa ja reagoida lyhyellä vasteajalla. Kaikista löydetyistä osumista Cuuman kommunikaatioalusta luo tiketin, joka jaetaan automaattisesti oikeille ihmisille hoidettavaksi.

Asiakaspalvelu - Chat

Cuuman chat -palvelu nopeuttaa niin yrityksen sisäistä kommunikointia, kuin asiakaspalvelua ja myyntityötä. Helppokäyttöinen chat -palvelu on saatavana erillisenä palveluna tai yhdessä Cuuman muiden tuotteiden kanssa.

SMS viestit ja markkinointi

Tekstiviesti on edelleen nopein tapa tavoittaa asiakas. Cuuman kommunikaatioalustaa käyttämällä saadaan asiakkaille toimitettua vaivatta tekstiviestejä. Tarve viestin lähettämiselle voi esimerkiksi olla asiakastyytyväisyyskyselyn tai salasanan toimittaminen. Esimerkiksi asiakaspalvelussa malttamattomia jonottajia voidaan informoida tulevasta yhteydenpidosta älykkään automaation avulla tai vaihtoehtoisesti jos asiakasta ei tavoiteta, voidaan tavoittelun syy ja asia kertoa automaattisin viestein tai kätevin viestipohjin.

Cuumalta saa SMS-numeroita myös viestien vastaanottoon. 

Markkinointimielessä kohderyhmät tavoitetaan ennätysajassa ja varmasti tekstiviestillä. Kampanjan luominen ja kohdentaminen tietylle asiakasryhmälle on tekstiviestillä nopeaa ja vaivatonta.

Tekstiviesti on luotettava tapa saavuttaa suuria ihmisryhmiä ja soveltuu hyvin esimerkiksi poikkeustilanteista tiedottamiseen. Luo kohderyhmiä yhteystiedoistasi ja lähetä ajastettuja viestejä, jotka luetaan varmemmin kuin missään muussa kanavassa. Kehitä monikanavaista viestintääsi ja tavoita asiakkaasi oikeassa paikassa oikeaan aikaan ottamalla SMS-viestit osaksi markkinointiasi. 

Käyttöönotto on helppoa eikä vaadi laite- tai sovellushankintoja.

Muut

Työajanseuranta

Cuuman helppokäyttöinen työajanseuranta on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa vastaamaan tämän päivän työajan valvontaa. Seurantajärjestelmä sisältää KiKy-, ylityö- ja plussakertymät ja on muokattavissa esim. työehtosopimusmallien mukaiseksi.

Internetyhteydet

Cuuman yrityksille tarkoitetut langattomat ja kiinteät Internet-yhteydet kattavat kaikki Pohjoismaat. Palvelutuotteisiin kuuluvat:

• Kuituyhteydet

• Kupariyhteydet

• Mobiilidataliittymät

• P2P

• Ceragon-radiolinkit

• Palomuuripalvelut

Cuuma Connects

Parasta palvelua asiakkaillesi

Kaikissa kanavissa. Yhdessä paketissa.