Blogi

Luutnantista asiakaspalvelun työkalujen kehittäjäksi

November 16, 2022

Luutnanttina työskennellyt Sami Pulli kaipasi vaihtelua Puolustusvoimilla rakennettuun uraansa ja opiskeli tietojenkäsittelytieteiden kandidaatiksi. 

Luutnantista asiakaspalvelun työkalujen kehittäjäksi

“Työllistyin ensin Academic Workin kautta toiseen yritykseen, minkä jälkeen pääsin töihin Cuumalle ohjelmistokehittäjäksi alkuvuodesta 2022. Olen full stack -kehittäjä, mutta työroolini painottuu nyt enemmän frontin puolelle. Tulevaisuudessa haluaisin laajentaa ymmärrystäni taustajärjestelmistä entisestään ja paneutua Cuuman mikropalveluihin.” 

Pulli toimii tiiminsä scrum masterina, mikä tarkoittaa huolehtimista ketteristä prosesseista ja niiden kehittämisestä. Rooli tuntuu mieluisalta neljä vuotta esimiestyössä toimineelle Pullille, jolle puhuminen ja fasilitointi on luonteenomaista.

“Cuuma on todella mielenkiintoinen yritys, johon minut on otettu mahtavasti vastaan. Meillä on kokeneita devaajia, jotka pystyvät tukemaan kasvuani ohjelmistokehityksessä, mutta toisaalta saan tilaa omien vahvuuksieni hyödyntämiselle.” 

Pulli kokee hierarkian Cuumalla matalaksi. Silti vuorovaikutuksessa ja esimiestyössä näkyy paljon samoja johdonmukaisuuksia kuin edellisellä työnantajalla, Puolustusvoimissa.

“Alan näkeä entistä vahvemmin alaisena toimimisen taidon ja sen arvon. Viime kädessä ihmissuhteet ovat kaikki vuorovaikutusta ja ne kasvavat rakentamalla luottamusta.” 

Pulli on tyytyväinen siitä, millaiseen työskentelyyn hänen omassa tiimissään ollaan päästy.

“Tekeminen on rentoa ja voimme samalla naureskella, ja silti viedä jouhevasti hommia eteenpäin. Tiimi on innostunut ja motivoitunut ilmapiiri tukee itseohjautuvuutta.” 

Erityisen innoissaan Pulli on Cuuman ratkaisun uudesta 6.0-versiosta, joka on parhaillaan yrityksen sisäisessä testauskäytössä. Tilanne on kehittäjän kannalta ideaali, sillä kehittäjät ja testaajat istuvat kompaktisti saman käytävän varrella. 

“Kehitystyö on todella tehokasta, sillä saamme paljon laadukasta palautetta. Kun käyttäjät klikkaavat jotakin nappia kolmekymmentä kertaa päivässä, he tietävät varmuudella, jos se on ärsyttävässä paikassa. Käyttäjien arki on usein erilaista kuin voisi olettaa.”

Pullille työn mielekkyys tulee siitä, että toimivalla ratkaisulla voidaan auttaa ihmisten arkea.

“On palkitsevaa kehittää työkalua, jota käyttävät monet ihmiset joka päivä. Pääsemme helpottamaan suomalaisten yritysten ja niiden asiakaspalvelijoiden arkea. Samalla loppukäyttäjille mahdollistetaan sujuvampi asiointikokemus.” 

Kiinnostaako parempi asiakaskokemus?

Ota yhteyttä ja autamme luomaan ratkaisun, joka tekee asiakaspalvelusta kustannustehokkaampaa ja erottuvampaa.

contact person image

Kristian Leinonen

Myyntipäällikkö

kristian.leinonen@cuuma.com

+358 942 419 727