Blogi

Nosta asiakaskokemus uudelle tasolle yhdistämällä viestintäkanavat

March 12, 2020

Calcus kävi haastattelemassa Cuuman myyntijohtajaa Christian Eromaa, joka tietää että yhdelläkään yrityksellä ei ole varaa huonoon tavoitettavuuteen. Asiakkaat vaihtavat muuten kilpailijalle.

Nosta asiakaskokemus uudelle tasolle yhdistämällä viestintäkanavat

”Yhdelläkään yrityksellä ei ole varaa menettää asiakkaita siksi, että yhteydenottoihin ei vastata”, Christian Eroma kertoo Cuuma Communicationsin asiakaspalvelujärjestelmän taustalla olevaa filosofiaa.

Moni yritys on havahtunut tilanteeseen, jossa kasvun ja kehittymisen myötä yrityksen asiakasviestintä on hajautunut lukuisiin, erikseen hallittaviin järjestelmiin.

Tutkimusten mukaan asiakkaat vaihtavat kilpailijalle keskimäärin kolmen huonon kokemuksen takia, mutta joskus yksikin heikko suoritus riittää. Useilla toimialoilla – esimerkiksi autokaupassa tai matkailussa – erinomainen asiakaspalvelu on strateginen kilpailuetu ja erottumistekijä.

”Monessa yrityksessä yhteyksiä asiakkaisiin saatetaan hallita eri järjestelmistä eivätkä tiedot siirry kanavista ja järjestelmistä toiseen. Tällöin asiakkaan palvelu alkaa aina alusta, mikä ei voi tuottaa hyvää asiakaskokemusta. Työskentely on myös tehotonta päällekkäisten toimenpiteiden vuoksi”, myyntijohtaja Christian Eroma Cuuma Communicationsilta kertoo.

Kotimainen Cuuma Communications on vuonna 2005 perustettu nopeasti kasvava uuden ajan operaattori, joka rakentaa asiakasyritystensä yhteydenpidon saumattomaksi kokonaisuudeksi. Kaikki viestintäkanavat keskitetään yhden asiakaspalvelujärjestelmän alle. Kumppanina Cuuma huolehtii myös integraatioista sekä puhelinliittymistä. Cuuman filosofiana on, että yhdelläkään firmalla ei ole varaa menettää asiakkaitaan.

”Yritysten merkittävimmät tulonmenetykset syntyvät siitä, että asiakkaat eivät saa heitä kiinni käyttämistään kanavista”, Eroma tietää.

Cuuman asiakaspalvelujärjestelmä skaalautuu helposti muuttuviin tarpeisiin ja sen avulla asiakaspalvelijalla on kaikki hyvän asiakaskokemuksen elementit käsissään. Kaksisuuntaisten integraatioiden myötä tallennetut tiedot löytyvät aina ajantasaisina kaikista taustajärjestelmistä: ”Asiakas ja hänen historiansa tunnistetaan jo ennen esimerkiksi puheluun vastaamista, mikä mahdollistaa erinomaisen palvelun tuottamisen.”

Cuuma kehittää ratkaisujaan läheisesti asiakkaidensa kanssa, jotta ne tulevaisuudessa vastaavat tarpeisiin entistä paremmin. Cuuman ratkaisuja hyödyntää jo tuhatkunta yritystä, joista monilla yhteyksien toimintavarmuus on kriittisen tärkeää.

”Asiakkaamme ovat yllättyneet kerta toisensa jälkeen, kuinka helposti asiakaspalvelujärjestelmän käyttöönotto heiltä onnistui ja kuinka paljon sen avulla on voitu säästää aikaa. Ratkaisumme tuottama tieto mahdollistaa yrityksen resurssien kohdistamisen asiakaskokemusta eniten parantaviin toimenpiteisiin”, Eroma summaa.

Artikkeli julkaistu Calcuksen verkkosivuilla.