Yhdistämme yhteydenpitokanavat

Optimoi asiakaspalvelu, helpota myyntiä ja koko henkilökuntasi yhteydenpitoa. Keskustele juuri siellä, missä asiakas haluaa.

Cuuma Ecosystem

Monikanavainen palveluympäristö

Palvelumme auttavat ymmärtämään ja palvelemaan asiakkaitasi paremmin tuomalla puheen, tekstiviestit, sähköpostin, chatin ja sosiaalisen median keskustelut saman palvelun ja raportoinnin piiriin. Keskittämällä kaiken yhteydenpidon samaan helppokäyttöiseen palveluun mahdollistamme saumattoman asiakaskokemuksen sopivilla vasteajoilla.

Integraatiot - reaktiivista toimintaa datan avulla

Integraatiot mahdollistavat Cuuman palveluiden vaivattoman yhteenliittämisen yrityksen muihin digitaalisiin työkaluihin. CRM-, markkinointi-, kalenteri- tai ERP-sovellukset keskustelevat saumattomasti asiakaspalvelujärjestelmämme kanssa helpottaen ja nopeuttaen jokapäiväistä työskentelyä.

Kustomoidut ratkaisut jokaiseen tarpeeseen

Cuuman tuotekehitys reagoi jatkuvasti markkinoiden nopeasti muuttuviin tarpeisiin ja tuote on räätälöitävissä asiakaskohtaisiin, yksilöllisiin tarpeisiin. Räätälöidyillä ratkaisuilla takaamme, että kokonaisuus on asiakkaan tarpeita täydellisesti palveleva. Kokonaan omalla tuotekehityksellä takaamme myös laadukkaan ylläpidon ja pidämme huolen siitä, että palvelumme on jatkuvasti kehityksen kärjessä.

Cuuma Connects

Cuuma on kaikki mitä tarvitset ollaksesi siellä missä asiakkaasi ovat

Kaikissa kanavissa. Yhdessä paketissa.