Blogi

Cuuman tekninen asiakaspalvelija kehittää asiakaspalvelua sekä sisäisesti että ulkoisesti

September 12, 2022

Cuuma tarjoaa operaattoripalvelut ja asiakaspalveluteknologian sadoille suomalaisille yrityksille, kuten Verkkokauppa.com, Musti & Mirri, Motonet, Pihlajalinna Etälääketiede ja Järvisydän. Millaista on Cuuman teknisen asiakaspalvelijan työ, jossa kehitetään sekä yrityksen omaa että sen asiakkaiden asiakaspalvelua? 

Cuuman tekninen asiakaspalvelija kehittää asiakaspalvelua sekä sisäisesti että ulkoisesti

Johanna Tonteri-Salonen työskenteli Suomen Kennellitossa 19 vuotta useissa tehtävissä, kuten mikrotukihenkilönä, järjestelmäasiantuntijana ja tietoturva-asiantuntijana. 

Alkuvuodesta 2021 Salonen huomasi Cuuman työpaikkailmoituksen ja päätti kokeilla uutta aluevaltausta.

“Cuuman puhelinjärjestelmä oli entuudestaan tuttu ja työpaikkailmoitus oli tosi kivasti tehty. Tajusin kuinka paljon uutta opittavaa ala tarjoaisi minulle”, Tonteri-Salonen kuvailee. 

Huhtikuussa 2021 Tonteri-Salonen aloitti Cuuman teknisenä asiakaspalvelijana. Rooli on monipuolinen pitäen sisällään esimerkiksi numeronsiirrot, tuotteiden käytön opastuksen, vikailmoitusten vastaanoton, teknisen tuen, kuuluvuusmittausten tilauksen, käyttäjien ja palveluryhmien luomisen sekä puhelulokien tarkastelun vikatilanteissa. 

“Ei ole yhtään päivää, jona en oppisi uutta. Eniten opittavaa on puhelulokien tulkinnassa. On mielenkiintoista hahmottaa, miten puhelut kulkevat ja missä kohdissa vikatilanteita saattaa syntyä”, Tonteri-Salonen kertoo.

Helposti osaksi Cuuman yhteisöä

Tonteri-Salonen pääsi hyvin osaksi Cuumaa kattavalla perehdytyksellä. Heti alkuun annettiin kolmen viikon lukujärjestys, johon oli merkattu jokaisen päivän ohjelma. Näin koko talo tuli tehokkaasti tutuksi. Tonteri-Salonen on viihtynyt hyvin Cuuman työyhteisössä, jossa ilmapiiri tuntuu hyvältä ja sellaiselta, jossa itsellä on helppo olla. 

“Cuuma toimii tosi hyvin yhteen ja kaikki ovat ihania persoonia. Positiivista palautetta annetaan paljon, mikä on minulle oikeastaan uutta.” 

Merkityksellisyyttä työssä synnyttää yrityksen matala hierarkia ja vaikuttamisen mahdollisuus Cuuman prosesseihin. “Olen saanut kehittää paljon asioita Cuuman asiakaspalvelussa: kirjoittelen ohjeistuksia ja prosessikuvauksia. Koen, että voin vaikuttaa siihen, miten asiat tehdään paremmin sisäisesti”, Salonen pohtii.

Tiketöinti hyödyttää sekä itseä että asiakkaita 

Tonteri-Salonen auttaa asiakasorganisaatioita hyödyntämään Cuuman tuotteita parhaalla mahdollisella tavalla. Tuotetuki on luontevaa, sillä samat tuotteet ovat myös Tonteri-Salosen omassa päivittäisessä käytössä. 

Cuuman tuotteista Tonteri-Salosen ehdoton suosikki on tiketöinti, joka auttaa jakamaan työkuormaa luontevasti kollegoiden kesken. Sairastapauksien tai muiden poissaolojen kohdalla kollega voi helposti jatkaa siitä, mihin edellinen on jäänyt. Lisäksi asiakaspalvelutyötä helpottaa Bria-ohjelmistopuhelin, jonka sovellusta hallinnoidaan hiirtä klikkaamalla. 

“Kuulokkeet päässä kädet ovat koko ajan vapaana. Brian avulla ei tarvitse näppäillä numeroita kännykkään ja esimerkiksi puheluiden yhdistäminen toiselle asiantuntijalle on superkätevää”, Tonteri-Salonen kehuu.  

Lisäksi puhelinvaihteeseen on luotu asiakaspalvelulle oma palveluryhmä, jolloin tiimistä voi vastata se työntekijä, joka parhaiten ehtii. Tonteri-Salonen tietääkin, että asiakaspalvelun nopeus ja mielekkyys lähtee toimivista työkaluista ja prosesseista.

“Tärkeintä on, ettei kukaan jää yksin työkuormansa kanssa. Meidän asiakaspalvelutiimi toimii tosi hienosti yhteen ja meillä on kyky reagoida asiakkaiden ongelmiin nopeasti.” 

Kiinnostaako parempien asiakaskokemusten tuottaminen?

Ota yhteyttä ja kerromme, millaisilla työkaluilla työtä helpotetaan.

contact person image

Daniel Westerholm

Myyntipäällikkö

daniel.westerholm@cuuma.com