image for FinnHEMS

FinnHEMS

Varmatoiminen järjestelmä kriittiseen käyttöön

FinnHEMS on valtakunnallinen lääkärihelikopteritoiminnan hallinnointiyksikkö. Sen omistavat yhtä suurin osuuksin Suomen viisi yliopistollista sairaanhoitopiiriä. FinnHEMS vastaa lääkärihelikopteritoiminnasta Suomessa yhdessä yliopistollisten sairaanhoitopiirien kanssa.

HEMS-toiminnan (Helicopter Emergency Medical Services) tärkeimpänä tehtävänä on tarjota kiinteässä yhteistyössä muun ensihoitopalvelun kanssa korkealaatuisia ensihoitolääkärin palveluita äkillisissä ja henkeä uhkaavissa tilanteissa. Lääkärihelikopteritoiminnan laajan toimintasäteen ja nopean reagointikyvyn ansiosta kansalaiset ovat ensihoitolääkäripalvelujen saajina mahdollisimman tasa-arvoisessa asemassa. Helikopterit ja miehistö ovat ympäri vuorokauden välittömässä (4–5 minuutin) lähtövalmiudessa.

100 000+

Puhelutapausta 2017-2018

17

Palveluryhmäohjausta

7

Numeroaluetta

800+

Päivää katkeamatonta toimintavarmuutta

0

Vastaamatonta hälytyspuhelua

Haaste

Vuonna 2016 FinnHEMS päätti uusia puhe- ja viestintäratkaisunsa. Tavoitteena oli löytää varmatoiminen ja kahdennettu kommunikaatioalusta, joka toimisi ensisijaisesti FinnHEMSin konesalissa ja kahdennettuna operaattorin omissa tiloissa. Järjestelmän tulee palvella FinnHEMSin kaikkia toimipisteitä, niin toimistohenkilökunnan kuin kenttämiehistön kriittisiä tarpeita.

Ratkaisu

Tukikohtien päätelaitteiksi valittiin IP-puhelimet, jolloin järjestelmä ei olisi riippuvainen mobiilioperaattoreista. IP-puhelimet on kuitenkin kahdennettu mobiiliyhteyksin.

Valitut tuotteet

Cuuman tuoteperheestä on helppo valita jokaiseen tarpeeseen sopiva kokonaisuus

Tulokset

”Saatiin se mitä haluttiin ja vähän enemmänkin erittäin kivuttomalla käyttöönotolla. Cuuma teki erittäin huolellista työtä kartoittaessaan tarpeemme ja infrastruktuurimme, joka oli selvästi avain ongelmattomaan ja sujuvaan käyttöönottoon”, kertoo FinnHEMSin ICT-päällikkö Marko Alakangas.

image of Marko Alakangas, ICT-päällikkö

Marko Alakangas, ICT-päällikkö

Saatiin se mitä haluttiin ja vähän enemmänkin erittäin kivuttomalla käyttöönotolla. Cuuma teki erittäin huolellista työtä kartoittaessaan tarpeemme ja infrastruktuurimme, joka oli selvästi avain ongelmattomaan ja sujuvaan käyttöönottoon

Kiinnostuitko?

Viedään yhdessä asiakaspalvelusi uudelle tasolle

contact person image

Daniel Westerholm

Myyntipäällikkö

daniel.westerholm@cuuma.com

+358 9 4241 9722